avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cesionarea datoriei?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cesionarea datoriei?

Buna ziua ,am si eu nevoie de un raspuns. O prietena a avut un abonament la [firma de telefonie], din unele motive nu a mai platit.Dupa un timp a fost contactata de cei de la [firma de telefonie] si somata sa plateasca pt a nu ii fi reziliat contractul. A facut 2 plati iar cand sa o faca si pe a treia i s-a spus ca nu figureaza cu niciun abonament iar nr. respectiv este al altcuiva. Ieri s-a trezit cu o notificare de la o firma de recuperare prin care este instiintata ca are de platit suma de 3100 lei; 700 lei restanta, 463 rezilierea contractului si 1937 penalitati. Intrebarea mea este urmatoarea : cei de la [firma de telefonie], ok , au voie sa cesioneze contractul dar cei de la firma de recuperari au voie sa plateasca datoria fara acordul persoanei in cauza ?? Nu mi se pare normal
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: andreee , utilizator 13:56, 28 Februarie 2012
andreee a scris:

cei de la firma de recuperari au voie sa plateasca datoria fara acordul persoanei in cauza ?? Nu mi se pare normal

Interpretare eronata
Recuperatorul [i"nu plateste datoria" ci ,cu scopul recuperarii debitului acumulat,
desfasoara procedura legala de recuperare,care implica hotarare judecatoreasca irevocabila,investita cu formula executorie...

cei de la firma de recuperari i-au spus ca ei au platit datoria catre [firma de telefonie] iar persoana in cauza trebuie sa plateasca in contul lor ( al firmei de recuperari )



Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Aveti in vedere ca de regula operatorii de telefonie,din motive lesne de inteles desfasoara procedura de recuperare debite prin firme proprii
Operatorii de telefonie mobila intr-adevar cesioneaza portofoli de creante (loturi de facturi care apartin pers fizice si juridice, zeci de mii de facturi neachitate) la un pret intre 7-15% din valoarea facturilor din debitul principal ( Ex. 100 lei factura = se achita ptr ea 12 lei ) de catre firma care cumpara facturile. La noi in tara de prin 2001 au aparut astfel de firme care se ocupa de factoring (denumirea procedurii de cumparare a datoriilor ).
ESTE CORECT - au cumparat datoria dvs.
ATENTIE - CERETI SA VA FACA DOVADA CESIONARII, astfel refuzati plata pana la dovada ca datoria a fost cesionata de firma lor.

Daca nu te descurci, lasa-mi un msj pe privat.

Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Flavius1984, utilizator
i-au spus prietenei ca i-au trimis o notificare si o dovada a cesionarii dar ea nu a primit nimic, iar acestia au spus ca nu e problema lor , este vina celor de la posta

Alte discuții în legătură

Datorie telefonie mobila preluata de societate recuperari creante cimpan irina cimpan irina Buna ziua, Am avut un contract la Orange Romania, iar din probleme financiare din luna aprilie nu am mai reusit sa-mi achit facturile. Am primit de la ... (vezi toată discuția)
Neplata factura telefonie mobila blueadryanna blueadryanna Buna ziua, Am fost abonat la o firma de telefonie mobila (:\"ABC\") si acum 3 ani m-am mutat in strainatate. Drept urmare, am sunat la ABC si am cerut ... (vezi toată discuția)
Creanta cesionata de o firma de telefonie mobila catre societate recuperari creante lia19 lia19 Situatia sta in felul urmator 1.Titularul unui contract de telefonie mobila decedeaza.Factura de 73,27 lei ramane neachitata.Dupa mai bine de doi ani si ... (vezi toată discuția)