avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata taxei de radiodifuziune pentru SRL-uri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata taxei de radiodifuziune pentru SRL-uri

Am o nelamurire si totodata o situatie fara precedent; deoarece am primit o instiintare de la Radiodifuziunea Romana ca am de plata taxa radio pentru firma, fiind incadrata la microinteprindere . Intrebarea mea este,daca eu nu am niciun angajat cu contract de munca permanent ci am lucrat doar in baza contractelor de prestari servicii ocazionale (pentru care platesc contributii salariale de 16% la A.F.P. la care este arondata firma). Cu toate acestea, cei de la Radiodifuziunea Romana ma obliga la plata taxei ca microintreperindere ,dearece in evindetele A.F.P. apar cu plati salariale pentru contractele civile de prestari servicii. Cum pot demonstra ca nu am angajati pe firma si ca nu ma pot incadra la microinteprindere?
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
sandu_valentin, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandu_valentin , utilizator 15:03, 3 Februarie 2012
Cred ca sunteti intr-o eroare, o societate cu statut de microintreprindere din punct de vedere fiscal trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii dintre care una este "are de la 1 pana la 9 angajati inclusiv" (art. 112 indice 1 Cod fiscal). Dvs. afirmati "eu nu am niciun angajat cu contract de munca permanet" .... De aici se poate deduce ca nu aveti statut de microintreprindere.
Totusi, Inalta Curte de Casatie si Justitie - instanta suprema din Romania, a stabilit in decizia nr. 607 din 2011, publicata in Monitorul Oficial din 09 mai 2011, ca, potrivit prevederilor legii nr. 41 din 1994 privind organizarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romana de Televiziune, persoanele juridice au obligati sa plateasca o taxa pentru serviciul public de radiodifuziune si o taxa pentru serviciul public de televiziune daca au calitatea de beneficiari ai acestor servicii.


Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Distinse domn Lucian Huzum,cunosc foarte bine ce implica o microinteprindere(neincadrandu-ma la ora actuala la acest statut juridic), drept pentru care am solicitat sfatul d-vostra de specialitate;firma neavand niciun angajat permanent ,ca urmare niciun contract de munca inregistrat la ITM, cei de la Radiodifuziunea Romana au calculat taxa corelata micorintrpinderii,motivand ca firma plateste obligatii salariale( impozitul de 16% pentru contractele de prestari servicii ocazionale)iar Cabinetul Expertului Contabil ce imi tine evidenta au motivat ca nu a comunicat niciodata catre A.F.P. existenta vreunui angajat permanent incadrat in firma,in afara declaratiilor de plata a obligatiilor salariale pentru colaboratori. Mai ales ca aceasta taxa se plateste abuziv(dupa parerea mea) atata timp cat nu detin aparatura radio-tv pentru firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxei de radiodifuziune pentru srl-uri sandu_valentin sandu_valentin Am o nelamurire si totodata o situatie fara precedent; deoarece am primit o instiintare de la Radiodifuziunea Romana ca am de plata taxa radio pentru firma, ... (vezi toată discuția)
Instiintare de plata Petrus1731 Petrus1731 A primit o instiintare de plata pe firma de la Radio Romania care solicita plata pe 3 ani in urma,2007, 2008, 2009, a taxei pentru serviciul public de ... (vezi toată discuția)
Instiintare de plata taxa radio alice53 alice53 buna seara, am primit o instiintare de plata de la Radio Romania prin care ma anunta ca am de plata acea taxa lunara pt servicii de radiodifuziune incepand cu ... (vezi toată discuția)