avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata taxei de radiodifuziune pentru SRL-uri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata taxei de radiodifuziune pentru SRL-uri

Am o nelamurire si totodata o situatie fara precedent; deoarece am primit o instiintare de la Radiodifuziunea Romana ca am de plata taxa radio pentru firma, fiind incadrata la microinteprindere . Intrebarea mea este,daca eu nu am niciun angajat cu contract de munca permanent ci am doar contracte de prestari servicii ocazionale (pentru care platesc contributii salariale de 16% la A.F.P. la care este arondata firma). Cu toate acestea, cei de la Radiodifuziunea Romana ma obliga la plata taxei ca microintreperindere ,dearece in evindetele A.F.P. apar cu plati salariale pentru contractele civile de prestari servicii. Cum pot demonstra ca nu am angajati pe firma si ca nu ma pot incadra la microinteprindere,astfel cei de la Radiodifuziunea Romana sa recalculeze contumul de plata a taxei. Oricum,mi se pare putin abuziva aceasta taxa,atata timp cat eu nu detin aparate radi-o-tv pe firma ,nu inteleg de ce trebuie sa platesc!?

Cel mai recent răspuns: sandu_valentin , utilizator 15:56, 3 Februarie 2012
faceti o adresa catre I.T.M ,prin care solicitati sa va elibereze o adeverinta precum ca: la societatea pe care o aveti nu figurati in evidentele lor cu contracte de munca
Va multumesc mult pentru sfat ,dar nu vor cei de la Radiodifuziunea Romana sa imi ia in calcul o astfel de adeverinta de la ITM motivand ca,in evidentele fiscale apar cu plati obligatii salarilale( datorita acelor conventii civile ocazionale) ca atare,ei considera ca fiind angajati in firma, pentru care eu platesc acele obligatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata taxei de radiodifuziune pentru srl-uri sandu_valentin sandu_valentin Am o nelamurire si totodata o situatie fara precedent; deoarece am primit o instiintare de la Radiodifuziunea Romana ca am de plata taxa radio pentru firma, ... (vezi toată discuția)
Taxa de radiodifuziune pt. persoane juridice mihacireasa mihacireasa Am primit astazi un telefon la firma de la o doamna care cica suna din partea Serviciului de Radiodifuziune si imi zice ca societatea noastra are de platit ... (vezi toată discuția)
Instiintare de plata Petrus1731 Petrus1731 A primit o instiintare de plata pe firma de la Radio Romania care solicita plata pe 3 ani in urma,2007, 2008, 2009, a taxei pentru serviciul public de ... (vezi toată discuția)