In cazul unei persoane decedate,fara testament care sunt modalitatile de impartire a mostenirii?Mentionez ca decedatul pana in momentul mortii lui activa intro casatorie de 12 ani,in care s-a nascut un copil,baiat.Inainte de aceasta casatorie a incheiat o alta casatorie in care s-au nascut 3 fete si un baiat.Vreau sa stiu ce acte imi sunt necesare pentru a participa la impartirea mostenirii.Mentionez ca imi cer aceste drepturi din calitate de fiu din prima casatorie.
Toti copii dansului din prima si din a doua casatorie vin la mostenire impreuna cu Sotia suoravietuitoare, adica din cea de a doua casatorie. Dezbateti succesiunea la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Va trebuie certificatul de deces al tatalui, actele de proprietate , 2 martori care l au cunoscut Bine pe defunct, actele de stare civila de unde sa reiasa gradul de rudenie intre dvs si decedat. Este Bine sa faceti o declaratie de acceptare a succesiunii la orice notar in termenul de optiune succesorala , pentru a nu va fi contestate in caz de neintelegeri intre succesibili drepturile. Daca tatal dvs a decedat inainte de 1 oct 2011 termenul de optiune este de 6 luni daca a decedat dupa aceasta data termenul este de 1 an.
Toti copii au drepturi egale.Daca este predecedat unul dintre ei vin copii respectivului la mostenire.
Atentie mare la acceptarea mostenirii.Va puteti pierde dreptul.
Imi cer scuze la ce va referiti cand spuneti"Atentie mare la acceptarea mostenirii.Va puteti pierde drepturile."Si as dori sa precizez ca cu referire la acte detin doar o copie a certificatului de deces,actele de proprietate sunt la sotia defunctului care nu este de acord sa imparta mostenirea.Ce as putea sa fac in aceste conditii?Sa o somez in judecata?Si daca pe titlul de proprietate ca titulari sunt trecuti si defunctul si sotia?Drepturile de mostenire ii apartin in totalitate sotiei sau partea tatalui poate fi impartita?Multumesc mult.
Daca nu va exercitati dreptul de optiune succesorala puteti fi considerat strain de succesiune dupa vechiul Cod sau renuntator dupa NCC. Daca nu va intelegeti cu ceilalti o sa apelati la instanta nu inainte de a trece pe l notar pentru a obtine o incheiere prealabila si obligatorie pentru instanta.
Parerea mea este sa mergeti mai intai sa consultati un avocat ca sa fiti bine informat cu privire la ipotezele posibile la modul concret.Ar fi recomandabil sa ajungeti la un avocat care se pricepe la astfel de chestiuni deoarece altfel degeaba mai mergeti la avocat.
Ulterior veti decide in ce situatie va aflati si cum este cel mai indicat sa procedati.
Atentie, din nou, intrucat se pare ca deja va contesta dreptul...din cate ziceti.
Depinde foarte mult daca persoana este bine informata sau pur si simplu se incapataneaza...
Succesiune
ANAMARIA11
IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)
Succesiunea
Beatrice86
Buna ziua.Acum 9 luni de zile a decedat tatal meu. Eu si sora mea,fiind fetele din prima casatorie, nu am dat o declaratie de acceptare a mostenirii,care am ... (vezi toată discuția)