avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflicte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflicte de munca

Buna ziua.Lucrez la o firma particlara de 4 ani.Zilele acestea din "greseala" am dat peste fisa fiscala de pe anul trecut si am observat ca salariul a avut 5 modificari.Initial de baza 800 si ca apoi sa fie de 425 , 240 , 734 , 640...Intrebarea mea este se pot face modificari ale contractului fara instintarea angajatului...semnarea unui act aditional la contract,etc? Si daca nu ce este de facut?
PS: problema a aparut de la ne plata salarilor...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 10 Februarie 2012
Daca doriti sa va verificati contractul de munca, solicitati angajatorului sa va dea un raport din Revisal privind situatia dvs.
Nu se pot face modificari ale CIM fara instiintarea dvs., ar fi trebuit sa primiti de fiecare data un act aditional la CIM cu modificarea respectiva si sa-l semnati. Practica insa ...denota cum inteleg unii sa respecte legile.
Puteti face o sesizare la ITM.
nicio modificare a salariului nu se face fara un act aditional. solicitati o xerocopie a acestor acte si verificati semnatura (sau chiar existenta acestor acte aditionale). daca nu exista sau nu este semnatura dvs sesizati ITM si chiar politia (in caz de fals).
Modificarea oricarei clauze contractuale se face obligatoriu prin incheierea unui act aditional, cu acordul partilor.
Puteti sesiz aITM sau chema in judecata angajatorul pentru restabilirea dreptului salarial. Prin scaderea salariului va scadea si punctul de pensie.
Din cate stiu in fisa fiscala nu se trece salariul de incadrare ... se trec veniturile brute lunare realizate ... este posibil ca sumele respective sa fie diminuate si ca urmare a unor CFP sau abs. nemotivate trecute de angajatorul dvs ....

O noua verificare a acestora o puteti face la Caasa de Pensii prin solicitarea eliberarii unui certificat de stagiu de cotizare ... acolo apar si zilele de stagiu de cotizare dintr-o luna.
Buna seara.Chiar daca se trec veniturile brute realizate ... si eu nu stiu contabilitate si nici prea mult parte juridica ... sunt de parere ca atata timp cat in contractul meu nu se specifica nici un spor indemnizatie sau alte venituri , ar trebui ca pe fisa sa apara aceeasi suma.Cat despre casa pensiilor nu se mai emit decat niste documente din care sa reiasa daca au fost platite contributile dar nu si pe ce suma,salariu(cel putin aici in Constanta).Multumesc

Alte discuții în legătură

Perioada de proba expirata mikonos mikonos Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: In data de 11.07.2017 m am angajat la o firma semnand un contract pe o perioada de proba de 3 luni. In contract ... (vezi toată discuția)
Conditii prelungire contract de munca pe perioada determinata alina0009 alina0009 Buna ziua, In luna aprilie m-am angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni. Ulterior printr-un act aditional perioada a fost prelungita pe inca 3 ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime pensie dupa revisal sorineldobre sorineldobre Dupa decembrie 2010 cartea de munca a devenit caduca . in continuare angajarea se face pe baza de Revisal . Intrebare : daca fac varsta de pensie pt. perioada ... (vezi toată discuția)