avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum sa radiez o masina vanduta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum sa radiez o masina vanduta

am dat masina unei persoane urmand sa facem acuele de vanzare a doua zi,dar persoana nu a mai venit,cartea masini si actele masini sunt la mine cum o pot radia?
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 17:53, 3 Noiembrie 2008
Incercati sa-l contactati telefonic. Daca aveti actele in original puteti face radierea foarte usor iar cumparatorul se va trezi ca circula cu o masina neinmatriculata=caz penal.
Daca nu aveti actul de vanzare cumparare, nu puteti radia masina de pe numele dvs.
Gasiti o modalitate sa incheiati actul de vanzare cumparare. Nu dati actele masinii pana cand nu se semneaza actul de vanzare-cumparare.Ati primit pretul?
doar o parte din pret.fara nici o dovada ce modalitate de constrangere se poate aplica?
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2008
katalin1410, utilizator
Legal, masina este a dumneavostra iar suma de bani primita de la cumparator nu poate fi dovedita. Eu cred ca il aveti "la mana" pe cumparator. Contactati-l sa faceti un contract de vanzare-cumparare autorizat si sa primiti diferenta de bani de la acesta. Daca nu doreste, il puteti "ameninta" ca masina este proprietatea dumneavoastra, el neavand nici un act care sa dovedeasca contrariul, iar pentru suma de bani care v-a dat-o avans nu are de asemena nici o dovada. In cazul in care nu reusiti nimic, apelati la politie mentionand ca ati "imprumutat" masina unei persoane iar acesta refuza sa v-o returneze.
Il mai puteti anunta ca daca nu definitivati actele de vanzare, fiind inca proprietar, puteti anunta furtul masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot radia o masina cu actele vandute? pirina pirina Buna ziua, am urmatoarea problema: in urma unui accident rutier am primit de la asigurari dauna totala iar masina (ce a mai ramas din ea) a ramas in posesia ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina fara a face acte mary13 mary13 Buna ziua, In 2014 in ianuarie am vandut masina, un matiz. Intrucat taxa de poluare era 3800 lei, cat a valorat masina, nu am facut act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cosminmeny cosminmeny cum se poate radia un autoturism si care sunt pasii pentru radiere daca acesta a fost vandut si nu mai am nici un act legat de masina, doar un simplu contract ... (vezi toată discuția)