avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre codicil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre codicil

va rog daca se poate as dori detalii
Cel mai recent răspuns: ama , utilizator 19:46, 9 Noiembrie 2008
Codicil - Termen utilizat pentru a desemna inscrisul ce cuprinde dispozitii de ultima vointa ale testatorului prin care acesta modifica sau completeaza alte dispozitii testamentare facute de el anterior. Pentru a fi valabil, acesta trebuie sa indeplineasca toate conditiile de forma si de fond prevazute de lege pentru valabilitatea testamentului.

multumesc,
daca obiectul inscrisului include o revocare partiala a dispozitiilor testamentare anterioare poarta denumirea de codicil?
Daca de exemplu s-a revocat in totalitate testamentul este inscris revocator?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament olograf arunarun arunarun Buna ziua, Iata o situatie: tanti batrana , nevazator grad I, fara rude ,la activ cu vreo 20 de testamente facute si desfacute. In prezent ,ultimul ... (vezi toată discuția)
Revocare testament mariuscazacu mariuscazacu a) Ce putere juridica are un testament care ar favoriza un mostenitor ? b) Poate fi anulat / desfiintat partial sau/si total de ceilalti mostenitori ? (vezi toată discuția)
Testament - conditii de forma si fond ContSters24933 ContSters24933 Buna seara. Ma intereseaza conditiile de forma si mai ales de fond pentru intocmirea unui testament autentificat la notar public. Exista un model standard ... (vezi toată discuția)