Buna ziua,am cumparat in anul 2004 un teren de 458 mp format din 230 mp teren curti constructii si 228 mp teren arabil.Mentionez ca fosta vinzatoare avea titlul de prorietate intravilan de 932 mp aceasta fiind constituita de ceea ce mi-a vindut mie si restul de proprietate ce ia ramas[ sunt doua corpuri de casa pe acelasi teren,eu cumparind 458 mp iar ea raminind cu restul].Titlul ei de proprietate fiind din 9.09.1994.Problema mare care e?In spatele curtii cindva a fost drum ,ei au picat de comun acord si fiecare si l-a insusit,iar acum el ma ameninta ca imi ia terenul deoarece ei au stat de 50 ani iar noi de 8 ani.E posibil sa se intimple acest lucru ,mentionez ca acest teren nu figureaza pe titlul de proprietate dar pe cartea funciara apare teren detinut fara acte 315 mp,exact cit este la mine si la ea.Va rog foarte mult sa-mi dati si mie un raspuns .
Detailati mai bine problema ,felul in care ne explicati nu este suficient ca sa va putem da un sfat.Cat teren aveti in acte ,cat stapaniti de fapt ,ce este cu drumul din care trup de teren face parte,etc.
Acel" drum" de care spuneţi ce regim are? Este trecut ]n cartea funciară, este un drum de acces la toate fondurile ? Deasemeni, drumul de servitute nu se poate uzucapa nici chiar în condiţiile noului cod(peste 10 ani doar), prin vechiul cod serv.de trecere nu se putea uzucapa, .,
Buna ziua ,revin cu noi informatii:detin cu acte suprafata de teren 458 mp.D-na de la care am cumparat acest teren are tillul de proprietate pe 932 mp,iar 458 mp sunt ai mei prin vinzare-cumparare ,dinsa raminind cu 474 mp.Problema care este :in planul de amplasament si delimitare a intregului corp de proprietate sunt trecuti sp teren 1247mp ,scazind sp mea de teren si sp ei de teren ramin exact 315 mp {teren detinut fara acte} undeva in spatele curtii unde a fost un drum,mai exact cei 315 mp.Mentionez ca pina acum cei 315 mp i-am folosit impreuna prin delimitarea unui gard[eu avind 126 mp iar dinsa restul}Poate sa-mi ia restul de teren 126 mp,eu neavind nici un document ,iar la dinsa REPET in titlul de proprietate nu apar acesti 315 mp,dar apar in planul de amplasament si delimitare a intregului corp de proprieatate al dinsei sp teren detinut fara cate 315.Acum sper ca am fost mai explicita.Multumesc.
Chiar dacă nu apar în titlul de proprietate al vânzătoarei, aceasta are posibilitatea de a face acţiune în constatare a unei suprafeţe mai mari decât cea din acte, sau chiar amiabil, fără acţiune în instanţă, pe bază de p.v vecinătate, acest teren aparţinându-i înainte de a vă vinde d-voastră. V-a lăsat să folosiţi cei 126 mp. în plus prin simplă toleranţă şi nu că aţi avea un drept. Iar toleranţa nu se poate transforma în posesie.
Drept de servitute
c23mina
am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)