O rudă este proprietarul unui imobil şi a curţii prin care are drept de trecere familia, care a cumpărat de la el imobilul din spatele curţii. Această familie se comportă ca şi cum ar avea drepturi egale asupra folosirii curţii, inclusiv de construire. Aş vrea să ştiu ce drepturi are această familie, dacă în actele rudei mele figurează curtea ca parte a proprietăţii lui.
Da. Vânzarea a fost făcută cu acte notariale, dar înainte de 1990 când terenul nu putea fii vândut, deci nu se face nici o referire la dreptul de trecere, apare ca fiind vândute doar construcţiile şi se dă în folosinţă un teren de 250 mp pe timpul existenţei construcţiilor. Acesta este terenul pe care se află casa şi o curte interioară din faţa casei cumpărate. Imobilul rudei mele a fost intabulat înainte de vânzare, dar a făcut intabularea imobilului rămas după vânzarea părţii de proprietate. Are toate actele în regulă: extras de carte funciară, număr cadastral distinct, titlu de proprietate şi plan de amplasament şi delimitare al corpului de proprietate, pe care apare clar limita imobilelor şi curtea mare aparţine rudei mele. Nu ştiu dacă partea lor de proprietate este sau nu intabulată.