O sanctiune disciplinara (chiar incetarea contractului de munca) se poate da pentru o fapta care s-a intamplat acum 2 ani in urma?
Mai concret: politia s-a sesizat penal pt o persoana care a facut frauda acum doi ani cu un "serviciu" al institutiei unde lucrez. Problema este ca pe acea cerere pt a beneficia de acel "serviciu" apare si numele si semnatura mea, iar politia a cerut raspuns institutiei. Aceasta mi-a transmis ca am doua variante: ori imi caut servici ori ma sanctioneaza prin retrogradarea din functie. Acum astept raspunsul lor. Mentionez ca eu atunci nu stiam nimic despre intentia acestei persoane de a face frauda. Pur si simplu am cazut victima nevinovata.
Au dreptul sa ma sanctioneze chiar cu desfacerea contractului de munca sau retrogradarea?
Daca la sfarsitul cercetarii facute de politie se constata si vinovatia dv. angajatorul poate aplica o sanctiune disciplinara in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.