avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestiune

Buna ziua.
Va rog ajutati-ma cu o problema: am o farmacie veterinara la care patronul a pus preturi diferite la acelasi produs. Ex. are d[EDITAT] 1 flacon la pret de 9 lei (achizitionat in octombrie 2011 cand pretul de la furnizor era de 6 lei) si 5 flacoane la pret de 11 lei (achizitionate in decembrie 2011 cand pretul la furnizor s-a facut 8 lei). Este corect? Daca da, in baza carei legi, daca nu, la fel.Ambele produse se afla pe raft. Ma gandesc la un eventual control....
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:48, 4 Februarie 2012
este corect daca aveti evidenta cantitativ- valorica- fifo... vindeti marfa in ordinea sosirii.

daca evidenta este global-valorica, faceti un pret mediu ponderat, la toate "flacoanele".

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
ContSters233047, utilizator
produsele au pretul pe raft, normal ar trebui sa le puneti dupa termenul de garantie nu dupa pret, o abordare rationala v ar ajuta ca gestionar.
In magazinele cu desfacere cu amanuntul un produs nu poate avea mai multe preturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare de gestiune costicul costicul Am o problema.Cum se face descarcarea de gestiune , avand un stoc de 30000 ron? Nu mai am nici o alta suma.Ma puteti ajuta?Se poate face asta? (vezi toată discuția)
Ambalaje primite fara factura carabela_anca carabela_anca Odata cu marfa pe care o achizitionez am si ambalaje (cutii carton, paleti lemn). Pe factura nu apar mentionate aceste ambalaje. Nu am pret pe ele. Eu m-am ... (vezi toată discuția)
Ajutor introducere informatii in program DRAGANELENAMADALINA DRAGANELENAMADALINA am o pb pe care trebuie sa o rezolv urgent si nu mai stiu sa ii dau de cap...lucrez partea de contabilitate pe saga, contabila nu vrea sa ii fac produsele cu ... (vezi toată discuția)