In 1996 am cumparat un imobil,in Bucuresti cu contract de vinzare cumparare transcris la Jud. sect.4,persoana de la care am cumparat l-a cumparat de la stat (S.C.A.V.L sect.4), In 2007 am fost evacuata pe motiv ca S.C.A.V.L.a intocmit contracte de vinzare cumparare cu lg.84 si nu cu lg.112 ,iar imobilul a fost redat urmasilor (celor care au fost expropriati la nationalizare).Imobilul este format din 5 apartamente,adica 5 familii care se aflau in aceeasi situatie. In 2007,am intentat proces Statului Roman si Ministerului de finante,pentru a avea despagubire (noi eram proprietari ...nu chiriasi ).Prin sentinta din 11 ian ac.au fost despagubite (cu cifre simbolice aproximativ 11.000 ron ) doar 4 familii. Cererea mea a fost respinsa deoarece nu personal am achizitionat ap. de la stat ci primul proprietar (nu stiu daca conteaza dar este sotul mamei mele, sau tata vitreg ). In concluzie statul m-a deposedat de ap. proprietate,si nu am nici macar dreptul de a reavea banii care i-am platit la stat?Ce judecator poate face "dreptate " facind o alta nedreptate? Practic eu am subit aceeasi nedreptate ca cei expropriati cu nationalizarea....Poate cineva sa-mi explice criteriul logic, al sentintei,siceea ce am de facut?Nu intentionez sa renunt.....pina si chiriasi la stat au fost tutelati.....Va multumesc anticipat ! Nr de dosar este 18191/3/2007 pe rolul Tribunalului Bucuresti, sectia a V-a..,care a ramas in pronuntare pe data de 11ianuarie ac.
Cel care are dreptul sa solicite restituirea de la stat a pretului apartamentului sau a valorii de piatat a apartamentului, dupa caz, este cel care a cumparat de la stat, respectiv tatal dvs. vitreg. El va trebui sa promoveze o asemenea actiune.
Dvs. va puteti recupera banii achitati ca pret pentru apartament, de la cel caruia i-ati platit, adica de la tatal dvs. vitreg.
Logica situatiei este simpla : nu puteti cere restituirea unei sume de bani decat de la persoana careia i-ati platit-o.
Casa nationalizata
gigi31
Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara
gigi31
Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)