avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EVACUATA DIN CASA PROPRIETATE, VI SE PARE NORMAL?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EVACUATA DIN CASA PROPRIETATE, VI SE PARE NORMAL?

In 1996 am cumparat un imobil,in Bucuresti cu contract de vinzare cumparare transcris la Jud. sect.4,persoana de la care am cumparat l-a cumparat de la stat (S.C.A.V.L sect.4), In 2007 am fost evacuata pe motiv ca S.C.A.V.L.a intocmit contracte de vinzare cumparare cu lg.84 si nu cu lg.112 ,iar imobilul a fost redat urmasilor (celor care au fost expropriati la nationalizare).Imobilul este format din 5 apartamente,adica 5 familii care se aflau in aceeasi situatie. In 2007,am intentat proces Statului Roman si Ministerului de finante,pentru a avea despagubire (noi eram proprietari ...nu chiriasi ).Prin sentinta din 11 ian ac.au fost despagubite (cu cifre simbolice aproximativ 11.000 ron ) doar 4 familii. Cererea mea a fost respinsa deoarece nu personal am achizitionat ap. de la stat ci primul proprietar (nu stiu daca conteaza dar este sotul mamei mele, sau tata vitreg ). In concluzie statul m-a deposedat de ap. proprietate,si nu am nici macar dreptul de a reavea banii care i-am platit la stat?Ce judecator poate face "dreptate " facind o alta nedreptate? Practic eu am subit aceeasi nedreptate ca cei expropriati cu nationalizarea....Poate cineva sa-mi explice criteriul logic, al sentintei,siceea ce am de facut?Nu intentionez sa renunt.....pina si chiriasi la stat au fost tutelati.....Va multumesc anticipat ! Nr de dosar este 18191/3/2007 pe rolul Tribunalului Bucuresti, sectia a V-a..,care a ramas in pronuntare pe data de 11ianuarie ac.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 14:01, 4 Februarie 2012
Cel care are dreptul sa solicite restituirea de la stat a pretului apartamentului sau a valorii de piatat a apartamentului, dupa caz, este cel care a cumparat de la stat, respectiv tatal dvs. vitreg. El va trebui sa promoveze o asemenea actiune.
Dvs. va puteti recupera banii achitati ca pret pentru apartament, de la cel caruia i-ati platit, adica de la tatal dvs. vitreg.
Logica situatiei este simpla : nu puteti cere restituirea unei sume de bani decat de la persoana careia i-ati platit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa nationalizata gigi31 gigi31 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara gigi31 gigi31 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturi intr-o problema cu o casa nationalizata. In anul 1997 am cumparat o casa nationalizata de la statul roman, ... (vezi toată discuția)
Intinderea dreptului de mostenire Corsin Corsin Unchii mamei mele nu au avut descendenti in linie directa. Unchiul a murit inaintea sotiei lasand un testament autentificat la tribunalul Ilfov (1949) . nu ... (vezi toată discuția)