avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... clarificarea cetateniei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

clarificarea cetateniei

Un basarabean (presedintele Uniunii Scriitorilor Romani din RM) a castigat, la CEDO, dreptul de auto-identificare nationala. Cu alte cuvinte, autoritatile vor fi obligate sa-i scrie in cert de nastere: "nationalitatea romana". Ce sanse are el sa obtina CETATENIA romana, fara a mai trece prin calvarul art. 11 din Legea 21/1991. In art 4 din lege se mentioneaza ca poate fi cetatean roman doar copilul nascut in strainatate, daca cel putin unul dintre parinti are CETATENIA romana. Iar el nu poate dovedi dacat nationalitatea. Cine imi gaseste solutia, are o bere buna,sau, daca este o doamna, bomboane de ciocolata de la "Bucuria".
Probabil ca pentru cei din staful de conducere diplomatica exista legi speciale, cel putin asa ar trebui, de aceea dumnealor primesc anumite vize sau avize in termene mult mai scurte decat cetatenii de rand.:dance3:
Tocmai ca primesc in termen, restu asteapta de 3 ori perioada legala. Legea spune ca termenul este de 5 luni de la primirea dosarului
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
:dance3:Ei, ca la noi la nimeni. Dam dovada de respectarea legilor cand e vorba de sefi, in schimb cand e vorba de ceilalti...ei pot sa mai astepte. Specific romanesc.:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din nou, cetatenia romana pentru basarabeni const_be const_be Unde ar putea face un basarabean cerere pentru acordarea cetateniei romane prin NASTERE (art. 5 din Legea 21/1991) in baza jus sangvinis? Sau, cel putin, sa ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie romana prin casatorie caribe caribe buna,am si eu o intrebare................daca un cetatean basarabean se casatoreste cu un cetatean roman,in cat timp obtine cetatenie romana ,cetateanu ... (vezi toată discuția)
Documente cetatenie romana Alexa_Alexa Alexa_Alexa de ce documente anume am nevoie ca sa-mi fac cetatenie romana fiind in md? (vezi toată discuția)