avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Baza de calcul a indemnizatiilor aferente concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Baza de calcul a indemnizatiilor aferente concediului prenatal si concediului postnatal

pentru un sal brut de 5000 ron lunar cum se calculeaza plata acestui conc .inmultesc cu 6 luni imi da 30000.care e legatura cu nu stiu ce articol unde spune ceva de 12 sal minime pe tara?????eu am cotizat la suma de sus nu la sal min pe tara?stiti ceva????ma intereseaza f tare cum se calculeaza deoarece mi se pare ca am primit f putin pe luna ianuarie.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
machupichu, utilizator
Cel mai recent răspuns: machupichu , utilizator 14:04, 5 Februarie 2012
machupichu a scris:

pentru un sal brut de 5000 ron lunar cum se calculeaza plata acestui conc .inmultesc cu 6 luni imi da 30000.care e legatura cu nu stiu ce articol unde spune ceva de 12 sal minime pe tara?????eu am cotizat la suma de sus nu la sal min pe tara?stiti ceva????ma intereseaza f tare cum se calculeaza deoarece mi se pare ca am primit f putin pe luna ianuarie.....

Cf.art.10 din OUG 158/2005:

ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevãzute la art. 2 se determinã ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pânã la limita a 12 salarii minime brute pe ţarã lunar, pe baza cãrora se calculeazã contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii

In ce luna ati beneficiat de primul concediu prenatal?Intreb pt. a putea stabili si nr. de zile lucratoare din ultimile 6 luni adica media zilnica a bazei de calcul,care este in cazul dvs.intr-adevar 30000lei.(nu depaseste lunar 700x12),care se va multiplica mai apoi cu nr. de zile lucratoare aferente c. lunar si cu procentul de 85%.
de la 4 ian 2012 sunt in conc prenat
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
machupichu, utilizator
1.Baza calcul:5000x6=30000
2.Medie zilnica baza calcul:30000/128=234,37(unde 128 reprezinta nr. zile lucratoare in perioada iulie2011-decembrie2011)
3.Indemnizatie bruta cm ianuarie=234,37x20x85%=3984lei(20 nr. de zile lucratoare aferente cm)Pt. 1 zi lucrata ,respectiv 3 ianuarie primiti salariu.
multumesc mult acum m-am lamurit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului de maternitate Claudia Carmen Claudia Carmen Am si eu o nelamurire in legatura cu banii pe care ar fi trebuit sa-i primesc pe concediul de maternitate. In data de 01.06.2009 am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)
Baza calcul concediu medical elam elam buna ziua! am un concediu medical a carui baza de calcul, insumand cele 6 luni anterioare, imi da suma de 14512 lei si un nr de 131 zile , cu un procent de ... (vezi toată discuția)
Baza calcul medical Vioreld Vioreld buna ziua. care este baza de calcul la un medical pe o luna in care avem: salariul tarifar 720 lei; zile lucratoare 20; lucrate 9; concediu fara plata: 11; ... (vezi toată discuția)