In 2001 am vandut un autoturism, iar persoana respectiva nu a mai venit sa facem actele. Drept urmare, autoturismul respectiv este si acum pe numele meu.
Am intentat o actiune avand ca obiect obligatia de a face, in care ceream ca paratul sa fie obligat prin hotarare judecatoreasca sa radieze autoturismul cumparat de la mine si sa-mi plateasca impozitul auto pe perioada trecuta de la vanzare pana in prezent, pe care l-am platit eu.
Dupa primul termen al procesului, Paratul mi-a platit impozitul printr-o chitanta de mana, cu martor. Am fost impreuna la Politie si Primarie si ni s-a spus ca nu se poate radia auto, decat prin hotarare judecatoreasca.
Acum urmeaza un alt termen.
1. Ce trebuie sa mai depun la dosar in afara de chitanta de mana prin care paratul mi-a platit impozitul?
2. Trebuie depusa si o cerere de modificare a actiunii initiale avand in vedere ca una din cerintele initiale a fost indeplinita prin intelegere amiabila ( si anume plata impozitului) sau este suficient doar chitanta?
Multumesc,
De la Politie si Primarie mi s-a spus ca autoturismul poate fi radiat de pe numele meu numai prin hotarare judecatoreasca.
Va trebui sa cereti de la finantele publice pentru fisa fiscala autoturismului, sa se va pe numele cui apare si orice alt document legat de posesia autovehiculului. Nu va schimbati actiunea ca pierdeti timp, obligatia de a face este corecta atat timp cat contractul de vanzare cumparare este valabil.
actiunea a fost pornita gresit . Obiectul acesteia nu este obligatie de a face (radia) ci, instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare , cu care mergi apoi la financiar si politie si radiezi masina.Vezi daca pana la primul termen se mai poate preciza actiunea, daca nu, una noua .
Depuneti o cerere prin care aratati ca renuntati la judecata capatului de cerere privind plata impozitului si solicitati ca judecata sa aiba loc numai cu privire la capatul de cerere referitor la radierea autovehiculului. Cererea va fi insotita de copia chitantei prin care s-a achitat suma reprezentand impozit.
Daca cumparatorul accepta, va prezentati amandoi la Serviciul taxe si impozite locale de care apartineti dv., cu actele masinii si cele de identitate, incheiati contractul de vanzare-cumparare, si apoi veti depune declaratia pentru scoaterea din evidenta a autoturismului.
Radiere autoturism
missabela
Buna!Va deranjez si eu cu o problema mai delicata.Societate juridica vinde in anul 2000 o masina unei alte societati.Fara contract de vanzare cumparare, insa ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism
ignat_adi
Am avut o masina pe care am vandut-o in ianuarie 2014 cu contract de vanzare cumparare facut de mana fara sa fie inregistrat nicaieri. Cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)
Transcriere masina
andrea.p
Buna seara
Am si eu o intrebare, pt cine poate sa ma ajute, va rog.
Am vandut o masina unei persoane care nu s-a mai prezentat pt transcriere...mentionez ca ... (vezi toată discuția)