avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Concurenta neloiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Concurenta neloiala

Se considera concurenta neloiala, fata de alti comercianti, atunci cand eu ofer servicii gratuite folosindu-ma de reclame sau alte surse pentru a-mi sponsoriza activitatea?
Cel mai recent răspuns: Simona18 , utilizator 18:42, 22 Februarie 2012
oarfa a scris:

Orice comerciant are dreptul sa scada preturile in favoarea lui. Comertul este o adevarata lupta. Daca nu ramai in picioare, GAME OVER.
...
Nu poate fi vorba de inselaciune in ceea ce priveste clientul.


Cu ocazia inspectiei fiscale, daca se constata ca in tranzactiile comerciale s-au practicat preturi fundamentate incorect in scopul diminuarii obligatiilor fiscale, echipa de inspectie poate stabili obligatii fiscale suplimentare in sarcina societatii comerciale, conform art 11 alin (1) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal:

" La stabilirea sumei unui impozit sau a unei taxe in intelesul prezentului cod, autoritatile fiscale pot sa nu ia in considerare o tranzactie care nu are un scop economic sau pot reincadra forma unei tranzactii pentru a reflecta continutul economic al tranzactiei"


Dintr-un singur cuvant pe care l-a folosit trope_doi - "misterios", realizez ca am fost prea ambiguu in ceea ce previeste intrebarile puse de mine prin simplul fapt ca doresc sa aplic exemplul urmator in diferite "domenii" de activitate.

Asadar, iata - exemplul:
CopyShop - "ZeroPrint"

Copiere documente A/N.
Pret copiere (cum spuneam in post-uri) - 0 lei.
Prinsoarea este: Pe spatele fiecarei pagini pe care se face copierea gasim diverse mesaje publicitare, pentru care sunt platit de diverse firme sa le tiparesc pe verso-ul fiecarei pagini. Prin plata acestor mesaje publicitare se justifica costurile + "ceva extra".

De asemenea, clientul are optiunea listarii/copierii normale, contra cost.

Pot fi acuzat de concurenta neloiala ca atrag clienti prin folosirea primei metode ca un "bonus"???
~ Conținut șters la cerere ~
Cateva articole din aceste doua legi le-am citit (recunosc ca nu am apucat sa le citesc in totalitate), insa tot trebuie sa ma lamuresc in legatura cateva lucruri:

...din dorinta de a patrunde rapid sau a castiga o cota cat mai mare de piata, o firma prejudiciaza direct si, de cele mai multe ori, intentionat activitatea concurentilor, apeland la practici ilegale... concurenta "parazitara" (obtinerea de avantaje ca urmare a confuziei create inre marci s.a.)... dumping, "furtul" de clientela etc.

1. nu pot fi acuzat de concurenta "parazitara" pentru faptul ca folosesc reclame. Acestea sunt modul de finantare;
2. dumping - costurile serviciilor si consumabilelor sunt suportate de catre furnizorii reclamelor, existand si profit. Asadar nu poate fi vorba de dumping.
3. "furtul de clientela" ? - aici nu inteleg... este un termen ambiguu. clientul se duce unde ii convine. nu este obligat sa se duca intr-un loc "anume".

Metoda "bulgare de zapada" nu este cumva metoda "refferal" care circula pe internet ?

De asemenea, exemplul Premii si cadouri nu se aplica, deoarece clientul nu este obligat sa cumpere/foloseasca alt serviciu. Poate copia si poate iesi pe usa. Nimic mai mult.


Asadar;
Cum am in postul anterior ideea, o pot implementa?
Iar daca o implementez, trebuie sa fiu FOARTE atent cum pentru ca linia pe care merg este subtire.
oarfa a scris:
Pot fi acuzat de concurenta neloiala ca atrag clienti prin folosirea primei metode ca un "bonus"???

Ce greu a fost! :)
E perfect legal ceea ce faceti: sunteti platit de cei care-si fac reclama in acest mod.
Si magazinele folosesc o metoda asemanatoare si producatorii de role pentru casele de marcat s.a.... Iar faptul ca atrageti clienti oferindu-le servicii de copiere gratuit nu e concurenta neloiala este... strategie de marketing.

Succes.
:luck:


Adaugare:
am scris cam deodata...
De ce scrieti ca e foarte... subtire linia pe care mergeti?
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala ContSters95382 ContSters95382 Buna ziua, lucrez in domeniul vanzarilor de produse industriale,piese de schimb,etc. de vreo 10 ani, am avut un grup destul de numeros de clienti pana acum ... (vezi toată discuția)
Flosirea unor nume de firme pe internet, respectiv preturi promovate de acestea. AlinaMitea AlinaMitea Vreau sa stiu daca e legal sa folosesc intr-un site de comparatie de preturi numele unor firme de comert cu electrocasnice si sa folosesc comparatie de preturi ... (vezi toată discuția)
Livrare materiale de constructii in austria siracusa siracusa Buna ziua! As dori cateva informatii daca este posibil sau sa ma indrumati catre cineva in masura sa-mi raspund privind urmatoarea intrebare: Am o societate de ... (vezi toată discuția)