avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Concurenta neloiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Concurenta neloiala

Se considera concurenta neloiala, fata de alti comercianti, atunci cand eu ofer servicii gratuite folosindu-ma de reclame sau alte surse pentru a-mi sponsoriza activitatea?
Cel mai recent răspuns: Simona18 , utilizator 18:42, 22 Februarie 2012
Am demisionat de la o firma de transport international persoane. M-am gandit sa fac pe cont propriu transport de persoane pe aproximativ aceeasi ruta . Pentru inceput am realizat o carte de vizita si am distribuit-o pentru a vedea daca merge piata. Nu am realizat transport de persoane pana acum insa sunt dat in judecata de firma la care am lucrat pentru concurenta neloiala pe motiv ca ii fur clientii (minte spunand ca ofeream cartile mele de vizita clientilor lui inca de cand lucram in firma lui - precize faptul ca in perioada cat am fost angajat la el nici nu ma gandeam sa fac lucrul acesta).
Deci sunt dat in judecata pentru concurenta neloiala si pentru incalcarea contractului de confidentialitate. Concurenta nu am avut cum sa-i fac (nu am facut transport persoane, nu am societate de transport) si clauza de confidentialitate care spune ca "salariatul se obliga ca 2 ani de la incetarea contractului de munca sa pastreze confidentialitatea informatiilor, datelor si documentelor cu care a luat contact pe care directa sau incidental". Ei spun ca utilizez informatiile de care am luat cunostinta ca si angajat al societatii lor si obtin venituri in interes personal de pe urma acestor informatii. Mi se pare mie sau sunt niste aberatii cele declarate de ei, nu am voie sa folosesc aptitudinile pe care mi le-am dobandit pe perioada cat am profesat la firma lor caci acestea sunt singurele informatii pe care le-as putea folosi ca sa obtin venituri in interes personal.
La dosar au anexat contractul meu de munca (ale carui anexe sunt incomplete- pe toata durata contractului de munca a jonglat cum a vrut cu acest contract de munca) si copie dupa acea carte de vizita prin care intentionam sa testez piata.
Cum pot ataca toate minciunile din cererea lui de chemare in judecata? Data de pe cererea mea de demisie este modificata de ei (au anexat-o la dosar si se vede clar ca a modificat de doua ori data) si nu mi-au platit salariul pe ultima luna (sigur statul de plata pe ultima luna ei l-au semnat in fals) si o anexa a contractului de munca pusa la dosar nu este semnata de mine. Imi vine greu sa cred ca cu asemenea minciuni si falsuri se poate intemeia un proces, o actiune de raspundere delictuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala ContSters95382 ContSters95382 Buna ziua, lucrez in domeniul vanzarilor de produse industriale,piese de schimb,etc. de vreo 10 ani, am avut un grup destul de numeros de clienti pana acum ... (vezi toată discuția)
Flosirea unor nume de firme pe internet, respectiv preturi promovate de acestea. AlinaMitea AlinaMitea Vreau sa stiu daca e legal sa folosesc intr-un site de comparatie de preturi numele unor firme de comert cu electrocasnice si sa folosesc comparatie de preturi ... (vezi toată discuția)
Livrare materiale de constructii in austria siracusa siracusa Buna ziua! As dori cateva informatii daca este posibil sau sa ma indrumati catre cineva in masura sa-mi raspund privind urmatoarea intrebare: Am o societate de ... (vezi toată discuția)