avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat in anul anterior
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat in anul anterior

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. In anul anterior (2011) nu mi-am efectuat integral concediul de odihna (de fapt, am efectuat doar cateva zile). La firma unde lucrez nu se face programarea concediilor si, ca atare, nu am avut o perioada in care sa fi fost programat pentru concediu si nici nu am facut cerere pentru ca sa efectuez zilele ramase. As vrea sa stiu daca, in aceasta situatie, am dreptul si daca angajatorul are obligatia sa-mi dea in acest an zilele de concediu ramase din anul trecut. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 21 Noiembrie 2012
Conform prevederilor artr.146 alin.3 C.mun., angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Dar ce se intampla daca salariatul respectiv nu solicita concediul de odihna din anul precedent pana la sfarsitul anului acesta?? I-l pot da obligat fortat?
Prin "angajatorul este obligat sa acorde"se poate intelege ca e obligat sa aprobe o cerere de concediu si ca daca acesta nu este solicitat atunci obligativitatea dispare si zilele neefectuate din anul anterior se pierd?? Mie mi se pare ilogic sa se piarda, dar nici nu pot sa dau concediul respectiv fara sa existe o cerere...

Daca este obligat sa-l acorde, atunci salariatul are dreptul la acesta si nu obligatia sa-l efectueze ... efectuarea efectiva a CO se pierdE, insa se vA compensa in bani la incetarea c.i.m. .

Pentru a nu se pierde efectuarea efectiva a CO in anul urmator se poate face cerere de reprogramare a acestuia ... de exemplu, nu s-a efectuat CO aferent lui 2011 pana la 31.12.2012 , atunci se poate face cerere de reprogramare pentru 2013 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pe anul trecut eduardvl eduardvl Buna ziua, Va rog respectuos sa ma informati ce se intampla, dupa 31.12.2012, cu concediul de odihna aferent anului trecut care nu a fost efectuat nici anul ... (vezi toată discuția)
Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă neefectuat oanaportar oanaportar Bună seara! Va rog frumos sa îmi spuneți dacă un salariat nu a beneficiat de concediu, ce se va întâmpla? La sfârșitul adar nu a beneficiat și de ... (vezi toată discuția)