avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna pe anul trecut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna pe anul trecut

Buna ziua,

Va rog respectuos sa ma informati ce se intampla, dupa 31.12.2012, cu concediul de odihna aferent anului trecut care nu a fost efectuat nici anul trecut si nici anul acesta nu va fi efectuat.

Conform Art. 146 alin 3 din Codul muncii:
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.

Sa inteleg ca dupa data de 31.12.2012, pierd dreptul de a mai efectua concediul aferent anului 2011.
Totodata pierd si zilele de concediu aferente sau acelea se vor "contabiliza" la departamentul resurse umane?

In speranta unui raspuns prompt, va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
eduardvl, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 25 Septembrie 2012
Legiuitorul nu a prevazut ce se intampla in acest caz... insa CO pe anul 2012 nu se pierde, pana la 31.12.2013 angajatorul este obligat sa vi le acorde..

Pentru 2011 , ar fi o solutie .. sa faceti cerere de acordarea acestora pana la 31.12.2012 si apoi daca este o cerere de reprogramare a lor anul viitor ... in acest conditii este necesar acordul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat in anul anterior alex68 alex68 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. In anul anterior (2011) nu mi-am efectuat integral concediul de odihna (de fapt, am efectuat ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna ziua, Va rog, daca intru in concediu prenatal peste 5 zile,ce se intampla cu concediu de odihna neefectuat (15 zile) din anul 2016. Multumesc. (vezi toată discuția)
Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)