avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua,
Va rog, daca intru in concediu prenatal peste 5 zile,ce se intampla cu concediu de odihna neefectuat (15 zile) din anul 2016.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 1 Februarie 2017
Art.146 C.mun.
....
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
....

Prin urmare, angajatorul este obigat sa va acorde CO neefectuat pentru anul 2016 pana la data de 01.07.2018.
- SI DACA REVIN LA LUCRU DUPA 01.07.2018, CUM RAMANE CU CO.?
Puteti depune o cerere de reprogramare a CO pentru efectuarea lui dupa acea data.

Dreptul la CO nu se pierde prin neefectuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna steluta-tah steluta-tah Concediu de odihna neefectuat în 2016,și doresc sal efectuez în 2017 îl pot efectua cu bani sau numai am dreptul la bani faptul ca nu la - m ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cristina_blueeyes2000 cristina_blueeyes2000 buna. sunt angajata de pe 15 feb 2016. in sept patronul mi-a dat concediu de odihna 4 zile. acum spune ca de fapt eu nu am dreptul la CO pt ca nu am un an de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Lavyis Lavyis -Buna ziua! Lucrez in invatamant si va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia in anul 2018 de zilele de concediu restante ale anului 2016.Practic, ar fi vorba ... (vezi toată discuția)