avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deti un srl, in caz de deces copii pot sa conduca ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deti un srl, in caz de deces copii pot sa conduca srl-ul mai departe?

deti un srl, in caz de deces copii pot sa conduca srl-ul mai departe? Care este baza legala care prevede asa ceva sau in ce conditii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:02, 5 Februarie 2012
Buna ziua,

Daca se introduce in actul constitutiv acest aspect.

O zi buna!
Se poate daca in actul constitutiv exista o clauza care prevede continuarea societatii cu mostenitorii si in urma decesului asociatului se dezbate succesiunea si se elibereaza certificat de mostenitor in care sunt evidentiate partile sociale transmise catre mostenitori.
mostenirea e mostenire,important e sa fie acceptata.
Daca transferul calitatii de asociat prin succesiune nu este restrictionat prin actul constitutiv, acesta se poate face si catre un minor. Evident interesele acestuia sunt reprezentate de tutore sau curator sub supravegherea serviciului autoritatii tutelare de pe langa primarie. Un temei legal interpretabil in acest il puteti gasi in art. 202 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale. Exista posibilitatea ca la incheierea actului constitutiv sa se interzica prin succesiune transferul calitatii de asociat, in acest caz mostenitorii avand posibiliatea de a cere de la societate contravaloarea partilor sociale mostenite in baza ultimei situatii financiare care are aprobarea AGA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces asociat am un SRL cu trei asociati. Unul a decedat. Ce fac acum? ce trebuie sa depun la registru? actiunile vor fi preluate de sotia acestuia, copii renuntand in ... (vezi toată discuția)
Modificare srl cu 2 asociati in srl cu asociat unic LaurentiuCC LaurentiuCC Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie. Eu si sotia mea am infiintat un SRL cu 2 asociati. Sotia a decedat iar partile sociale au fost ... (vezi toată discuția)
Schimbarea valorii partilor sociale fara acordul tuturor asociatilor. CristianCan CristianCan Fratele meu si cu mine suntem mostenitorii a 25% din partile sociale ale unei societati comerciale cu raspundere limitata pe care mama noastra le-a detinut ... (vezi toată discuția)