avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Schimbarea valorii partilor sociale fara acordul ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Schimbarea valorii partilor sociale fara acordul tuturor asociatilor.

Fratele meu si cu mine suntem mostenitorii a 25% din partile sociale ale unei societati comerciale cu raspundere limitata pe care mama noastra le-a detinut fiind asociat la data decesului ei. In actul constitutiv NU este specificat daca activitatea firmei poate continua cu mostenitorii. Am facut o adresa catre ceilalti asociati de inscriere ca asociati si nu s-a refuzat cererea. Intrebarea mea este pot ceilalti asociati la firma sa modifice valoarea partilor sociale detinute de ei astfel ca valoarea partilor sociale detinute de noi doi sa scada? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
CristianCan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:02, 28 Martie 2012
orice modificare a actului constitutiv se face conform dispozitiilor acestuia sau ale legii 31/1990. ca standard, ptr aceste modificari se cere unanimitatea in votul Adunarii Generale.
Orice modificare a actului constitutiv se face prin hotararea adunarii generale a asociatilor. Avand in vedere ca valoarea partilor sociale este stabilita in cuprinsul actului constitutiv, in conformitate cu prevederile art. 192 alin. 2 din legea nr. 31 / 1990 "pentru hotararile avand ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociatilor, in afara de cazul cand legea sau actul constitutiv prevede altfel".


Sa inteleg ca orice moficare a valorii partilor sociale aprobata de AGA va afecta TOATE partile sociale din actul constitutiv? Mentionez ca eu si fratele meu nu avem calitatea de asociati si deci nu putem face parte din AGA. Noi suntem doar mostenitori ai partilor sociale.
CristianCan a scris:

Noi suntem doar mostenitori ai partilor sociale.


Inregistrati-va la registrul comertului ca mostenitori ai asociatului defunct si veti deveni asociati cu drepturi depline.
La Registrul Comertului ni s-a comunicat ca pentru inscrierea noastra ca asociati in baza lor de date ne trebuie hotarirea AGA intocmita in baza certificatului de mostenitor. Or hotarirea AGA este de ne-acceptare a mea si fratelui meu ca asociati. In consecinta intram la art. 202 alin. 3 din Legea 31/1990 doar.

Alte discuții în legătură

Vanzare actiuni catre societate (sa). adela05 adela05 Am o HAGEA a unui SA prin care 2 actionari vand catre SA 2% din capitalul social. Dupa ce depun AGEA la ORC, trebuie sa astept 2 luni (art 208 lg 31) si apoi ... (vezi toată discuția)
Parti sociale guest13 guest13 Daca infiintez o firma noua (srl) cu inca un asociat (60%-40% eu avand 60% dar celalalt asociat are mult mai mult capital si nu vreau pe viitor sa preia ... (vezi toată discuția)
Vot in aga artimon artimon Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca este reglementat prin lege dreptul de -un vot pe actiune in cadru AGA sau actionarul si votul in cadru AGA. Va ... (vezi toată discuția)