avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale marire capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

marire capital social

Buna ziua

Lucrez la o firma care are doi asociati ,procent 50%-50%.Se doreste marirea capitalului social ?Cum se poate face asta ?Dar daca se doreste schimbarea procentelor asociatilor adica unul sa aiba mai mult iar celalalt mai putin ?Cum se poate face ?
Multumesc
O zi buna
Cel mai recent răspuns: adinaelena , utilizator 09:47, 30 August 2012
Se intruneste AGA , se hotaraste majorarea, se stabilesc noile procente.
Se modifica actul constitutiv in consecinta si se duc actele la Reg.Comertului.
Trebuie convocata o adunare generala a asociatiilor care sa aiba pe ordinea de zi majorarea capitalului social. Cu aceasta majorare, mai mult din partea unuia dintre asociati, trebuie sa fie de acord ambii parteneri.
au cazut de acord asupra acestor aspecte? (majorare si modificare parti sociale detinute)
Daca da emit o hotarare prin care precizeaza ca se majoreaza capitalul dupa cum urmeaza (de exemplu x aduce un aport de 100 lei reprezentand 10 parti sociale, y aduce un aport de 10 lei reprezentand 1 parte sociala). Apoi se precizeaza noua formula a actionariatului:
x va detine 20parti sociale
y va detine 11 parti sociale
(am plecat de la prezumtia ca fiecare in clipa de fata detine cate 10 parti sociale in valoare de 10 lei fiecare).
Se va merge la banca si se va depune majorarea specificandu-se aportul fiecaruia.
Se actualizaeza actul constitutiv cu noile procente.
Apoi la registru pentru formalitatile de publicare...
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2012
leuca_luminita, utilizator
multumesc mult tuturor pentru raspunsuri ,in prezent cap social este estfel structurat :1 asociat are 50% ,cu 100 parti sociale a cate 50 ron fiecare iar celalalt la fel .Total cap soc este de 10.000 ron .Asadar daca se doreste marirea se modifica valoarea unei parti sociale ?sau se emit noi parti sociale ?dar cum va putea avea unul mai mult si celalalt mai putin .
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire parti sociale (impartire) Serghei_B Serghei_B Buna, (Inainte) firma avea un cap. social de 1000 lei, impartit in mod egal intre 2 asociati (50 parti sociale de fiecare), (acum) in urma cooptari de alti ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social rocs rocs buna ziua. vrem sa facem majorare capital prin introducere de nou asociat .firma care isi mareste capitaluleste un srl cu unic asociat iar noul asociat v-a ... (vezi toată discuția)
Cesiune part sociale florry21 florry21 Vreau sa cumpar o societate, care nu are datorii. Pregatirea actelor a celor doua etape de cesiune, le fac eu. Ei sunt 2 asociati care unul detine 55% si ... (vezi toată discuția)