avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Distribuire parti sociale (impartire)
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Distribuire parti sociale (impartire)

Buna,

(Inainte) firma avea un cap. social de 1000 lei, impartit in mod egal intre 2 asociati (50 parti sociale de fiecare), (acum) in urma cooptari de alti 2 noi asociati (total 4) se majoreaza de catre acestia (ultimi 2 asociati) cu inca 100 lei (total cap. social 1100 lei).

Cum pot imparti partile sociale intre asociati, avand in vedere ca ultimii 2 asociati contribuie cu 100 lei la cap. social (deci partea care le revine lor este mai mica)

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Serghei_B , utilizator 15:33, 9 August 2012
In urma majorarii capitalului social si a cooptarii celor dou asociati, structura capitalului social in valoare de 1100 lei va fi urmatoarea:
*Asociatul A are un aport la capitalul social în valoare de 500 lei şi deţine 50 pãrţi sociale, fiecare in valoare de 10 lei/parte sociala, reprezentând 45,45% din capitalul social
*Asociatul B are un aport la capitalul social în valoare de 500 lei şi deţine 50 pãrţi sociale, fiecare in valoare de 10 lei/parte sociala, reprezentând 45,45% din capitalul social
*Asociatul C are un aport la capitalul social în valoare de 50 lei şi deţine 5 pãrţi sociale, fiecare *in valoare de 10 lei/parte sociala, reprezentând 4,55% din capitalul social
Asociatul D are un aport la capitalul social în valoare de 50 lei şi deţine 5 pãrţi sociale, fiecare in valoare de 10 lei/parte sociala, reprezentând 4,55% din capitalul social
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire capital social adinaelena adinaelena Buna ziua Lucrez la o firma care are doi asociati ,procent 50%-50%.Se doreste marirea capitalului social ?Cum se poate face asta ?Dar daca se doreste ... (vezi toată discuția)
Cesiune part sociale florry21 florry21 Vreau sa cumpar o societate, care nu are datorii. Pregatirea actelor a celor doua etape de cesiune, le fac eu. Ei sunt 2 asociati care unul detine 55% si ... (vezi toată discuția)
Documente pentru crestere capital social srl suciu_diana suciu_diana Pentru crestere capital social SRL nu sunt lamurita daca documentele de mai jos sunt toate, ce trebuie depuse: - act constitutiv actualizat - cerere de ... (vezi toată discuția)