avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Schimbarea valorii partilor sociale fara acordul ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Schimbarea valorii partilor sociale fara acordul tuturor asociatilor.

Fratele meu si cu mine suntem mostenitorii a 25% din partile sociale ale unei societati comerciale cu raspundere limitata pe care mama noastra le-a detinut fiind asociat la data decesului ei. In actul constitutiv NU este specificat daca activitatea firmei poate continua cu mostenitorii. Am facut o adresa catre ceilalti asociati de inscriere ca asociati si nu s-a refuzat cererea. Intrebarea mea este pot ceilalti asociati la firma sa modifice valoarea partilor sociale detinute de ei astfel ca valoarea partilor sociale detinute de noi doi sa scada? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
CristianCan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:02, 28 Martie 2012
Intrebarea mea este pot ceilalti asociati la firma sa modifice valoarea partilor sociale detinute de ei astfel ca valoarea partilor sociale detinute de noi doi sa scada?
Valoarea nominala a unei parti sociale este aceeasi pentru toti detinatorii acestora, respectiv toti asociatii.
Se poate modifica numarul de parti sociale detinute, aceasta facandu-se prin majorarea capitalului social. Pentru exemplificare: asociatul A detine 10 parti sociale cu o valoare de 10 lei fiecare, total 100 lei, procent 50%; asociatul B idem. Asociatul A majoreaza capitalul social cu suma de 100 lei, contravaloarea a 10 parti sociale. Urmare a majorarii capitalul social este de 300 lei, detinut astfel: A va detine 20 de parti sociale cu o valoarea nominala de 10 lei fiecare, total 200 lei, procent 66,67%, B va detine 10 parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, total 100 lei, procent 33,33%. Observati ca prin majorarea lui A, a scazut procentajul lui B.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare actiuni catre societate (sa). adela05 adela05 Am o HAGEA a unui SA prin care 2 actionari vand catre SA 2% din capitalul social. Dupa ce depun AGEA la ORC, trebuie sa astept 2 luni (art 208 lg 31) si apoi ... (vezi toată discuția)
Parti sociale guest13 guest13 Daca infiintez o firma noua (srl) cu inca un asociat (60%-40% eu avand 60% dar celalalt asociat are mult mai mult capital si nu vreau pe viitor sa preia ... (vezi toată discuția)
Marire capital social adinaelena adinaelena Buna ziua Lucrez la o firma care are doi asociati ,procent 50%-50%.Se doreste marirea capitalului social ?Cum se poate face asta ?Dar daca se doreste ... (vezi toată discuția)