avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt obligata sa fiu prezenta la stabilirea pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt obligata sa fiu prezenta la stabilirea pensiei de intretinere?(Nu marire)

Este prima data dupa divort cand solicit sa se stabileasca pensia alimentara pt copil.
La div fostul a prezentat o adev de sal falsa asa ca am cerut in instanta stabilire pensie precum si plata retroactiva a pensiei datorate.
Am trimis/depus actele ( ITM ) precum si o explicatie pe larg a motivelor pt care solicit stabilirea pensiei alim in procente, probe si dovezi. si am mentionat "rog judecare in lipsa"
Se poate judeca in lipsa? sau se va amana?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: lili5 , utilizator 17:17, 3 Noiembrie 2008
Banuiesc ca prin hotararea de divort a fost stabilita o pensie (nu de alta, dar judecatorul era obligat sa se pronunte, chiar daca nu-i cerea nimeni)

O a doua cerere poate fi: de marire sau de miscorare a pensiei pentru ca au intervenit elemente noi, care nu au fost avute in vedere la pronuntarea primei hotarari (s-au marit/micsorat veniturie; celui obligat la plata i s-a nascut un copil etc.)

Printr-o noua cerere nu se poate pune in discutie prima hotarare. Asta se poate face numai in cadrul cailor de atac prevazute de lege.

Ma tem ca (asa cum banuiesc eu ca ati "motivat' cererea) e inadmisibila. Afara numai daca (cu multa bunavointa) judecatorul nu o califica cerere de marire. Dar pentru asta n-ar fi rau sa va prezentati. Si daca vi se cere sa precizati cererea sa ziceti ca-i o cerere de majorare.
Eu am cerut (in cerere) sa se stabileasca pensia alimentara in procente si nu suma fixa deoarece in urma controlului ITM s-a constatat ca veniturile paratului nu sunt constante ci sunt fluctuante de la o luna la alta in functie de diverse motive.
Deasemenea tot ITM -ul a constatat ca paratul nu este angajat cu sal min pe economie (cum a depus adev de venit la div)ci o alta suma evident mai mare..
Avand constatarile ITM-ului ca suport am cerut sa se ofere procent din venituri lasand la latitudinea judelui care e procentul "cuvenit".
As dori sa nu fiu nevoita sa ma mai vad cu paratul... El e la polul opus de adeptii TATA. Si daca as obtine procentul (oricare o fi ala) as fi incantata.
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2008
lili5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns intampinare loredana-g loredana-g Buna ziua. Am primit azi intampinarea facuta de fostul sot in calitate de parat la cererea mea de marire a pensiei alimentare. Acesta a facut intampinarea cu ... (vezi toată discuția)
Cerere pensie de intretinere minor in suma fixa ContSters114133 ContSters114133 urmeaza sa primesc hotararea data in apel,aici fiind si pensia de intretinre minor,care nu a fost niciodata atacata,dar care este ca si in cazul ordonantei pe ... (vezi toată discuția)
Recurs majorare pensie alimentara negrutzu2012 negrutzu2012 In urma divortului ce s-a pronuntat acum 2 ani, s-a stabilit o pensie alimentara pentru copilul meu in cuantum de 20 % din salariul net. Fosta sotie a cerut ... (vezi toată discuția)