avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE COMUNA RETRO
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE COMUNA RETRO

am un program de vizitare minor,in urma unui divort definitiv si irevo. ,cel clasic,prima si a 3 saptamana din luna de sambata pana duminica,etc...
intrebare<pot sa redeschid o actiune ptr. custodie comuna, tinand cont ca am deja un pr.vizitare minor[adica retro].?programul pe care il am e foarte subtire, adica de 2 ori pe luna.....descrimanare curata ptr. tati.
Cel mai recent răspuns: ContSters245113 , utilizator 10:41, 9 Martie 2012
Este posibil sa ramaneti la fel daca deschideti proces.
Custodia comuna nu schimba programul de vizita , ci ambii parinti decid in privinta hotararilor ce privesc copilul. Domiciliul minorului va ramane la fel (la acelasi parinte ,precum si programul).
deci,trebuie sa ma recasatoresc din nou cu ea ,si sa divortez iar,ca sa pot avea drepturi legale de vizitare mai dese.deci ,numai taticii ,proaspat divortati dupa 1 oct.,pot avea custodie comuna,ceilanti ramanem consternati de hotararile definitive si irevocabile pe care ni le au dat pana acum judecatorii,si vedem copii de2 ori pe luna,si ce mai avem prin vacanta.
Puteti cere modificarea programului de vizita si daca motivati corespunzator, puteti obtine mai mult.
Dupa noua lege, obligatia pensiei de intretinere pentru minor si programul de vizita se stabileste ca si inainte, prin autoritatea parinteasca comuna veti avea ceva cheltuieli in plus cu procurile de la notariat si putin mai mult timp de irosit pe la diferite institutii unde trebuie sa dati iscalituri pentru activitatile copilului.
In Romania, nu exista custodie comuna.
In Franta, de pilda, dupa divort, cei 2 copii sunt in custodie comuna, 2 saptamani locuiesc la mama, doua la tata.
Nu stiu cat de mult serveste acest sistem interesului major al minorilor, dar acolo sunt cercetatori mai destepti care au conchis ca asa e bine, la fel cum au concluzionat ca apa nu hidrateaza si ca prunele nu sunt laxative:)
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Martonze, utilizator
mai clar...cum se numeste actiunea pe care o voi inainta la judecatorul de serviciu?..doresc custodia comuna ptr. copil,,el in continuare sa aiba domiciliul la mama, {mama sa fie custodiana ,iar eu necustodian}, ..eu doresc doar sa mi vad copilul mai des, ptr. ca sunt ingradita de mama, cand are toane rele pe mine....cateodata ,nu o vad si 3 sapt.chiar ...

Alte discuții în legătură

Trecere frontiera cu minor mara2017 mara2017 Buna ziua. In urma divortului fiul nostru a ramas in custodia mea. Tatal are program de vizita sambata SAU duminica, in prima si a treia saptamana din ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita al tatalui gigibigi gigibigi Buna ziua vreau sa ma ajutati sa ma lamuresc in ceea ce priveste drepturile pe care le am in a vizita baietelul in caz de despartire. Situatia este ... (vezi toată discuția)
Divort belzebuth0 belzebuth0 Buna ziua . In urma divortului si pronuntarii definitive si irevocabile a instantei,copii , doi la numar, fete in varsta de 4 si 7 ani raman in custodia mamei ... (vezi toată discuția)