avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere masina

Care sunt paşii de urmat pentru a radia o maşină care a fost înmatriculată in anul 1994 şi pentru care platesc anual impozitul la stat ?
Menţionez că nu am folosit-o decât câţiva ani, în prezent neavând revizie tehnică!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gabiano , utilizator 19:09, 4 Noiembrie 2008
In acest moment, in cazul in care vindeti un autoturism, nu mai este nevoie de radierea lui, deoarece la Politie se sterge numele vanzatorului si se trece numele cumparatorului in locul primului.
In cazul dvs. nu e vorba de vanzare, ci doar de faptul ca vreti s-o scoateti din circulatie. Asa ca v-a trebui sa mergeti personal la Politie cu actele masinii pentru a o radia. Apoi mergeti cu actele pe care le va da Politia la Primarie ca sa va stearga din Registrul Fiscal.
Trebuie sa predati masina/fier vechi si in baza adeverintei de la REMAT se poate radia de la politie apoi de la fiscalitate.

@DANRACHE Se poate face modificarea in acte in baza cvc la politie? Ce documente se vor folosi pt.scoaterea de la fiscalitate in aceste conditii?
Care ar fi paşii de urmat pentru a o preda la fier vechi?
Ce costuri implică?
Exista posibilitatea ca un service-auto care se poate ocupa?
sau vreo unitate Remat auto?
In principiu puteti contacta o sectie Remat. Costurile ridicarii autovehicolului ar trebui sa fie mai mici decat valoarea fierului vechi. Puteti cauta si o platforma sa transportati epava dar in prealabil contactati unitatea Remat.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea masinii Abandonation Abandonation Salut, am o masina ( o rabla ) care am dato la fier vechi dar nu am radiato, masina este pe numele bunicului ( care este decedat ) . Am fost la politie pentru ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa radiez o masina de la politie? UGenna UGenna Am un cumparator pt. masina care imi zice ca o ia pt dezmembrat,si mi - zis sa facem numai act de mana.Pt a o radia de la fisc si politie nu trebuie sa am un ... (vezi toată discuția)
Radiere definitiva din circulatie valiispas valiispas Am vandut un auto, in 2012, cu CVC si cu mentionarea instrainarii in talon. Cumparatorul nu a inmatriculat in 30 zile masina si a vandut-o mai departe fara ... (vezi toată discuția)