avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fost asociat si administrator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fost asociat si administrator

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Ma aflu intr-o situatie deosebita,in urma cu un an eram asociat si administrator intr-un srl,unde a mai intrat un asociat,prin marirea capitalului social si am convenit sa administreze el societatea.In urma acestei asocieri am avut un control de fond de la anaf,care a constatat ca firma noastra nu devenise platitoare de tva la implinirea sumei de 35.000 euro ,ci la suma de 100.000 euro.S-au calculat penalitati si dobanzi la penalitati,astfel incat am ajuns sa datoram la fisc peste un miliard de lei vechi.In urma acestui control eu am cesiont prin registrul comertului partile mele sociale, asociatului meu,si am iesit din societate,cu acordul lui,el preluand activele si pasivele intregii societati.el a schimbat sediul societatii,iar acum dupa un an,am primit un tel de la finante ca daca nu le prezint toate actele firmei si bunurile,imi vor face plangere la parchet pt evaziune fiscala.va intreb,e posibil,adica chiar trebuie sa imi fac griji.? multumesc.
Cel mai recent răspuns: ciuruburu , utilizator 23:22, 5 Februarie 2012
Este binecunoscuta si de catre finante si parchet metoda.In speta a fost vanduta o firma cu datorii .Aceasta este metoda clasica , majorarea capitalului , schimbarea admschimbarea sediului si cesionarea apoi iesirea din firma. E cam complicata problema .Administratorul raspunde pentru faptele savarsite in perioada mandatului sau.
da,ideea este ca eu incepusem cesionarea firmei inainte de control,cand nu stiam ca firma are datorii,era la zi cu toate obligatiile,iar asociatul meu a fost in societate in timpul controlului,mai mult era deja administrator.
mergeti la finante cu actul de cesionare si cu incheirerea de la ORC prin care ieseati din societate. Cred ca detineti asa ceva, altfel, daca actul prin care cedati partile sociale celuilalt asociat nu a fost inregistrat la ORC, e mai complicat. Eventual luati legatura cu contabilul, are si el o parte din vina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibile probleme la cedare srl datorii mici? marycompany2000 marycompany2000 Buna ziua, As avea nevoie de niste lamuriri. Am un SRL care nu mai are activitate de 3 ani, cu datorii mici la stat (aprox 900 ron) si fara datorii la ... (vezi toată discuția)
Acte magazin alimentar ady1974 ady1974 doresc sa cumpar un magazin alimentar care este in functiune,ce acte trebuiesc facute pentru a fii proprietarul firmei nu a locatiei aceea o iau in chirie,nu ... (vezi toată discuția)
Cesiuni parti sociale gioni72 gioni72 am cesionat 60% din parti sociale si administrarea societati unei persoane care nu a inregistrat mentiunea la orc, cine raspunde de acest lucru??? noul ... (vezi toată discuția)