Buna ziua,
Sunt actionar la o firma care in anul 2011 a vandut catre alta firma o parte din cladirea unde isi are sediul si care ii apartine.Acum Contabilitatea a emis Orin de Plata enorm pentru IMPOZIT PE PROFIT cu toate ca profitul firmei este doar din vanzarea cladirii!Este corect?
Mentionez ca nu este vorba de o cladire noua si nici construita in vederea vanzarii.
Multumesc anticipat.
dumtras@yahoo.com
=D>
Cu ocazia vanzarii unei cladiri banii primiti de la cumparator se inregistreaza ca si venituri impozabile iar valoarea neamortizata a cladirii este cheltuiala deductibila.
Diferenta dintre ele este profit impozabil.
Ce mi se pare suspect este ca spuneti ca impzozitul pe profit platit de SC dvs se datoreaza doar aceste vanzari. Firma nu are alta activitate?
Mai este de mentionat ca pe trim IV a anului se plateste impozit pe profit pe nivelul celui platit pe trim III. Astfel daca vanzarea s-a efectuat in perioada trim I-trim III a anului o sa plateasca firma impozit mai mare decat ar trebui pe trim IV suma ce urmeaza a fi recuperat ori prin cerere de rambursare ori din impozitul datorat in viitor.
Administratorul societatii, directorul economic sau contabilul firmei ar trebui sa va explice situatia exacta.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012 Cs B, Contabil
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Reevaluare mijloc fix
MIR
Buna ziua! Stimati colegi, as dori sa dezbatem o problema de fiscalitate legata de reevaluarea unui mijloc fix, si anume: in cazul in care am o cladire in ... (vezi toată discuția)
Impozit....???
mea culpa
buna ziua,ajuta-ti-ma va rog ca m-am blocat la completare declaratie 101 aferent anului 2009.Trebuie sa va spun ca doar acum am primit actele pe anul ... (vezi toată discuția)