avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Am inteles ca pentru a primi indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie sa fii angajat minimum 12 luni anterior nasterii. Problema mea este urmatoarea: am terminat Facultatea de medicina in septembrie 2011, in noiembrie 2011 am dat examen de rezidentiat in urma caruia am ocupat din ianuarie 2012 un loc ca medic rezident intr-un spital. Practic din septembrie 2011- ianuarie 2012 Nu am lucrat/Nu am fost in nici o forma de invatamant (nu pt ca Nu am vrut, ci acestia sunt pasii pe care ii urmeaza un absolvent al unei facultati de medicina in Romania). Pana voi naste voi lucra 6 luni. Mentionez ca Nu am intrerupt perioada de studiu la nici in nivel, avand continuitate. In conditiile expuse, exista vreo solutie pentru a primi aceasta indemnizatie chiar daca Nu am cele 12 luni ca angajat avand in vedere ca dupa ce am terminat anii de studiu am inceput si serviciul? Va Multumesc! O zi buna!
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
karmen28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:15, 6 Februarie 2012
Puteti beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, pentru ca va incadrati la art. 2 alin. 5, litera (v) din OUG 111/2010.
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...
v) se afla in perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licenta organizat in prima sesiune, si inceperea primului rezidentiat dupa absolvire.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Marcel Mihalache, Avocat
Dar de cand am terminat faculatea pana cand voi naste sunt 9 luni sau se ia in considerate si perioada din timpul facultatii? Multumesc anticipat
Asta spuneam, se ia in considerare si perioada facultatii, conform aceluiasi articol, litera (m).
m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenta insarcinata melindaanab melindaanab Am terminat anul 6 de medicina in iunie 2012 , am examenul de licenta in septembrie 2012 si o sa incep sa lucrez in spital in ianuarie 2013. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil SiminciucCorina SiminciucCorina Buna seara. Vreau sa primesc un raspuns in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Sunt absolventa de Facultatea de medicina septembrie 2013, examen ... (vezi toată discuția)
Absolventa medicina insarcinata anamcmd1 anamcmd1 Buna ziua. Am absolvit facultatea de Medicina în iulie, in septembrie dau examenul de licenta iar în noiembrie pe cel de rezidențiat. Sunt însărcinată ... (vezi toată discuția)