Buna ziua. Am inteles ca pentru a primi indemnizatia pentru cresterea copilului trebuie sa fii angajat minimum 12 luni anterior nasterii. Problema mea este urmatoarea: am terminat Facultatea de medicina in septembrie 2011, in noiembrie 2011 am dat examen de rezidentiat in urma caruia am ocupat din ianuarie 2012 un loc ca medic rezident intr-un spital. Practic din septembrie 2011- ianuarie 2012 Nu am lucrat/Nu am fost in nici o forma de invatamant (nu pt ca Nu am vrut, ci acestia sunt pasii pe care ii urmeaza un absolvent al unei facultati de medicina in Romania). Pana voi naste voi lucra 6 luni. Mentionez ca Nu am intrerupt perioada de studiu la nici in nivel, avand continuitate. In conditiile expuse, exista vreo solutie pentru a primi aceasta indemnizatie chiar daca Nu am cele 12 luni ca angajat avand in vedere ca dupa ce am terminat anii de studiu am inceput si serviciul? Va Multumesc! O zi buna!
Puteti beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, pentru ca va incadrati la art. 2 alin. 5, litera (v) din OUG 111/2010.
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
...
v) se afla in perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licenta organizat in prima sesiune, si inceperea primului rezidentiat dupa absolvire.
Asta spuneam, se ia in considerare si perioada facultatii, conform aceluiasi articol, litera (m).
m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar si postuniversitar la nivelul studiilor universitare de masterat...