In luna aprilie 2008 am nascut o fetita si de atunci sunt in concediu de crestere a copilului. Noua lege prin care am dreptul la o indemnizatie de 85% din salariu va intra in vigoare incepand de anul viitor, astfel trebuind sa baneficiez si eu de ea.
Iin textul proiectului de lege este specificat 1 ianuarie 2008 (
[ link extern ]
dar din cate am inteles legea suferit deja o modificare, data de aplicare devenind 1 ianuarie 2009.
In al doilea rand, am citit prin ziare, citez "Indemnizatiile mamelor care au stat acasa in acest an nu vor creste de la 1 ianuarie 2009 pentru ca venitul cumulat in 2008 nu permite acest lucru, a declarat, astazi, ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Mariana Campeanu. "
In afara de faptul ca mi se pare aberant, ma tem ca e chiar posibil acest lucru: prin faptul ca am suferit o nedreptate, aceasta genereaza o noua nedreptate.
In plus, tot in textul proiectului de lege scria, citez "persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale...". Acest text contrazice declaratia ministrului muncii, dar, cine sti, pana la urma ei sunt cei care elaboreaza normele metodologice...
Imi puteti spune, va rog, in cele din urma voi beneficia cei 85% din venitul pentru care am platit atatia ani impozit?