avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajare depozit bancar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajare depozit bancar

Buna ziua,
In curind ajung in faza partajului si am o dilema:am un depozit bancar in care fosta sotie este titulara si eu la clauze de restituire, bani provin din platile mele compensatorii. Fosta sotie nu mai are surse de venituri de 20 de ani.Cum se va face partajarea acestuia?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:15, 6 Februarie 2012
prezumtia este de 50-50% ;ramane sa probati ca banii provin din plati compensatorii in exclusivitate.
atentie sa nu va lichideze sotia contul pana atunci :D
se considera contributie egala. daca vreti cota majoritara sau exclusiva trebuie sa faceti dovada si platiti taxa de timbru la valoare
Banii ce reprezinta plati compensatorii v-au fost virate direct in contul respectiv sau i-ati depus dvs ulterior in contul sotiei ?
gi_jane2 a scris:

Banii ce reprezinta plati compensatorii v-au fost virate direct in contul respectiv sau i-ati depus dvs ulterior in contul sotiei ?


Banii au fost depusi ulterior in contul sotiei , cu mentiunea in fata reprezentantului bancii ca provin de la sot.
Daca nu-i puteti retrage dvs si nici sotia nu vrea sa imparta ,cereti in instanta impartirea sumei de bani din cont, dovediti provenienta banilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau să închid o parte din creditul la un imobil luat în timpul căsătoriei cu bani din vânzarea unui imobil avut anterior. se împarte această sumă la partaj? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, Am cateva clarificari referitoare la partaj: Dupa casatorie am achizitionat un imobil la care am platit avans din vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj cont personal lucia58 lucia58 in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ... (vezi toată discuția)
Partaj NYNYSOR NYNYSOR daca am platit o rata impreuna cu sotia mea timp de 20 de luni, trebuie la partaj sa-i dau jumatate din ele?de ce ? ea nu a stat impreuna in acelasi imobil? de ... (vezi toată discuția)