avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cont personal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cont personal

in urma divortului sunt in partaj cerut de mine ,cu sotul meu.Vreau sa stiu daca contul meu personal trebuie sa-l impart cu el .Precizez ca fostul meu sot in ultimii ani de casatorie nu a avut venituri de nici un fel.Eu am platit timp de mai bine de 10 ani toate cheltuielile care le aveam la apartament (lumina,impozit intretinere)plus ii trimeteam lunar bani sotului ca sa-si asigure traiul( eu lucrez in alta tara cu contract de munca)Am mai fost nevoita sa platesc un credit facut de fostul sot fara stirea mea si pe care a trebuit sa-l platesc eu ca altfel eram executata.Acum la partaj fostul sot imi cere jumatate din banii munciti de mine.Se poate acest lucru .Va multumesc de raspuns
sotul dvs poate sa ceara jum din banii castigati de dvs.
in functie de probatoriul administrat in cauza, va avea sau nu castig de cauza :thumbup:
Acei bani sunt bunuri comune, ca presupunere legala, insa daca aratati ca provin din munca dv. exclusiva, ar trebui sa vi se atribuie.
El poate cere orice, nu inseamna ca va primi.
Eu as incerca sa retrag periodic din banca banii si asta e ... s-au cheltuit. Pana divortati ii tineti la ciorap. De unde stie cati bani aveti in banca?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
Cris1971, utilizator
se poate cere extrasul de cont si se va vedea cati bani au fost retrasi.[editat]banii ei sunt bun comun cu sotul chiar daca sunt doar in contul ei.la partaj va trebui sa demonstreze ca ea a avut un aport mai mare si sa i se admita ei un procent mai mare.
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Doamna, la partaj se imparte tot:de la scobitori,la bani si datorii.Daca aveti dovezi,cu martori,inscrisuri,etc,ca dv. l-ati intretinut,iar el nu a lucrat,aveti sansa sa primiti pana la 70% din masa partajabila.Daca el face dovada ca a lucrat,pe bani putini, in Romania,instanta de obicei imparte totul la 2,adica si casa si banii si datoriile.Eu am patit-o!Va asteapta un proces lung si costisitor,dar metoda de a scoate banii din cont nu e cea mai buna,daca sunteti deja divortati,si banii au fost depusi in timpul casatoriei.Daca ii scoateti ,va puteti astepta si la un proces penal.Intrebati-va avocatul,care ar trebui sa va spuna exact ce sa faceti

Alte discuții în legătură

Probe inscrisuri, martori, etc. loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Si se va tine cont inca de la primul termen de inscrisul pe care-l depun atunci ?...imi este foarte util pentru divort...ca proba. Poate sa-si ... (vezi toată discuția)
Partaj conturi bancare SorinGeo SorinGeo Buna ziua, Imi puteti spune va rog pana la ce cota parte se poate ajunge intr-un proces de partaj al banilor din conturile bancare dobanditi in timpul ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)