avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Asteptarea sentintei de divort...pana cand?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Asteptarea sentintei de divort...pana cand?

Buna seara...se pare ca revin constant cu probleme juridice pe acest forum.
Problema ma interesez pentru fratele meu care de curand a divortat. Divortul s-a pronuntat in luna mai parca, insa sentinta nu a ajuns nici pana in ziua de azi. Intrebarea mea este ce se poate face? vreo cerere ceva? cum se procedeaza? nu stie nimic nici de partaj. procesul continua???
Cel mai recent răspuns: vulpitza_mik , utilizator 17:57, 3 Noiembrie 2008
Sentinta de divort se motiveaza de catre judecator in termen de maxim 30 de zile de la pronuntare. In mod cert aceasta a fost comunicata pana la aceasta data insa probabil ca fratele dvs. nu a primit-o. Sfatul meu este sa mearga la compartimentul arhiva din cadrul judecatoriei unde s-a pronuntat divortul si sa solicite dosarul si acolo sa vada cum s-a indeplinit procedura de comunicare. In cazul in care doreste un exemplar de pe aceasta sentinta, poate formula o cerere la registratura, timbrata cu 2 lei taxa judiciara de timbru si 0,15 lei timbru judiciar si i se va elibera o copie legalizata de pe aceasta.
In ceea ce priveste partajul de bunuri comune, trebuie sa precizati daca o data cu cererea de divort s-a formulat si un capat de cerere privind partajul sau acesta face parte dintr-o actiune separata.
Mult succes.
este greu de crezut ca nu a fost redactata pana acum, dar trebuie sa mergeti la judecatorie,dvs,sau av, sa scoateti dosarul si sa o legalizati pt ca va trebuie;in ceea ce priveste partajul, acesta s-a dijuns de divort,deci a ramas un dosar separat,daca ati introdus si aceasta cerere,si trebuia sa se judece de ceva termene pana acum.
odata cu cererea de divort a mentionat si de partaj, dar daca cererea nu a ajuns nici pana in ziua de azi nu stie nimic de procesul de partaj, daca este pe rol...
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2008
vulpitza_mik, utilizator
Ar fi trebuit sa o primeasca dar sunt si cazuri in care aceste sentinte intarzie. Asa cum v-au sfatuit distinsii colegi se poate merge cu o cerere la arhiva si se rezolva daca exista. Nu uitati taxa de timbru(2 lei) si timbrul judiciar 0,15 ron.
Starea dosarului poate fi verificata usor pe internet. Cautati sectiunea dosare a instantei respective.
am cautat si pe portalul instantelor de judecata dar nu afiseaza nimic pe ilfov. aceasta taxa de timbru se plateste la cec sau unde?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivare sentinta divort pompiliairina pompiliairina Ce trebuie sa fac pentru a definitiva o sentinta de divort. Fac mentiunea ca au trecut cele 30 zile de la comunicare, iar cealalta parte implicata nu a depus ... (vezi toată discuția)
cum se obtine o hotarare judecatoreasca de divort iuliana.popa iuliana.popa Buna seara, Am divortat (divort prin acord) pe 17.11.2010 si nu am primit inca HG definitiva si irevocabila. As dori sa imi schimb numele (am cerut ... (vezi toată discuția)
Model de cerere vicar vicar Buna ziua, am cautat pe portalul instantelor un model de cerere pentru eliberare copie hotarire de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu am ... (vezi toată discuția)