avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... care sunt noile temeiuri de drept pentru constituirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

care sunt noile temeiuri de drept pentru constituirea de parte civila in procesul penal

rugaminte va rog, daca ma puteti ajuta care sunt noile temeiuri de prept in baza carora ma pot constitui parte civila in procesul penal
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 14:55, 6 Februarie 2012
Vedeti art. 1349- 1395 din Noul Cod civil.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
ms, eu facusem constituire pe 1357-1359 Cod civil,,,,este vorba de sepagubiri in urma unui accident rutier
Temeiul de drept pentru constituirea ca parte civilă în procesul penal a rămas acelaşi (v. articolele 14, 15 etc. din Codul de procedură penală).

Temeiurile de drept pe care le veţi folosi în acţiunea civilă exercitată în procesul penal vor fi, pe de-o parte, articolul 14 din Codul de procedură penală, iar pe de alta, prevederile referitoare la răspunderea civilă delictuală din Codul civil (v. articolul 1357). În cazul răspunderii civile pentru pagube produse prin accidente de vehicule, invocaţi şi Legea 136/1995 privind asigurările şi reasigurările În România, articolele 22 şi 54.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
klewos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod civil B_Cosmin B_Cosmin rog sa-mi spuneti la ce articol din codul civil se incadreaza o persoana care premeditat creaza prejudicii materiale altei persoanei fizice? Unde pot gasi ... (vezi toată discuția)
Inculpat sca78nia sca78nia Sunt urmarit penal intr-un dosar ,ucidere din culpa art178,alin.2,5,,pagubiti au cerut daune moral si materiale foarte mari(1200000euro) si sunt condamnat la ... (vezi toată discuția)
Despagubire in caz de deces a familiei in accident rutier unde soferul (nevinovat) este capul familiei si a supravietuit Cirstea Daniel Cirstea Daniel am si eu o speta. am niste prieteni care au fost implicati intr-un accident rutier din care a rezultatt decesul sotiei, fiicei si al soacrei. soferul a scapat ... (vezi toată discuția)