avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba 90 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba 90 zile

Sunt angajata la o societate cu contract de munca pe perioada nedeterminata in functia de contabil sef cu perioada de proba de 90 de zile. Preaviz in cazul demisiei = 20 zile, preaviz in cazul concedierii=20 zile. Poate sa-mi spuna cineva daca este in regula perioada de proba 90 de zile. Daca vreau sa plec inainte de 90 de zile cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: dni1967 , utilizator 14:42, 6 Februarie 2012
Fiind un c.i.m. pe durata determinata, atunci potrivit art.31 alin.1 C.mun., pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

De asemenea, oricare dintre parti pe perioada de proba sau la sfarsitul acesteia pot notifica in scris celeilalte parti incetarea c.i.m. fara preaviz si fara a fi necesara motivarea notificarii , conform art.31 alin.3 C.mun.
Multumesc pentru raspuns,
Durata contractului de munca este NEDETERMINATA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Se poate incheia un contract de munca pe perioada nedeterminata, in proba o luna de zile. Multumesc frumos Craciun fericit. (vezi toată discuția)
Perioada de proba si cea de preaviz Dita88 Dita88 Va rog fumos sa imi spuneti urmatoarele informatii.. -care este perioada de proba ptr contractele pe perioada determinata si cele pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acasa.v acasa.v acasa.v buna ziua am o intrebare am un CIM pe perioada nedeterminata cu incadrare sofer masina mare tonaj la alte clauze sant specificate urmatoarele; perioada de ... (vezi toată discuția)