avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie de plata

Buna seara. In viata mea a reaparut o problema si am nevoie de niste sfaturi.
Acum apx 4 ani am facut un contract cu RDS pentru internet semnat pe un an la un apartament pe care il inchiriasem. Dupa apx. 8 luni a trebuit sa renunt la apartament si am incercat sa reziliez contractul cu RDS. Nu au vrut sub nici o forma si mi-au propus sa mute internetul la o alta locatie. Le-am dat adresa de acasa si mi s-a spus ca nu este posibil la acel moment pentru ca nu au in zona disponibil internetul. Daca am vazut ca nu vor nici sa rezilieze si nici nu sunt deschisi sa comunice, am dus modemul inapoi si nu am mai platit ultima factura.
Dupa apx cateva luni am mai primit o factura in valuare de 755 lei cu totate ca aveam abonamentul de 100 dolari. Pe factura apare taxe modem 35.97 abonament corporate mar-apr 2005 - 719.43.Repet ca din anul 2004 aveam un contract adiacent semnat pe 100 de dolari deci nu avea cum sa fie abonamentul 719 lei.
Oricum...m-am uitat pe site la judecatorie si cererea a fost primita in data de 27.10.2008 iar ultima factura care a ajuns la mine si apare in documentele anexate de RDS la dosar a fost emisa pe data de 14.10.2005.
In concluzie, aceasta datorie nu s-a prescris? Teoretic au trecut cei 3 ani peste ea.
Si daca da, si daca nu s-a prescris am nevoie de un sfat ce sa fac inainte? Daca ma duc la tribunal banuiesc ca inseamna ca accept datoria si prescrierea se "reseteaza". Daca nu ma duc nu stiu ce se poate intampla iar daunele care le cer sunt strigatoare la cer (toata datoria ajunge undeva la 2500 lei) mai ales ca factura care nu am platit-o eu de fapt nu mai foloseam internetul si ma mutasem deja din apartamentul acela.

Astept sfaturile voastre si daca exista vreun avocat care ma poate ajuta si crede ca sunt sanse de izbanda (contra cost bineinteles) astept un mesaj pe privat.

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 16:31, 19 Noiembrie 2008
Decizia de la Curte se refera la ceva, cazul dvs. la altceva.
Precriptia curge de la data scadentei. Asa ca faceti un calcul si vedeti.
De aceea era bine sa consultati un avocat care sa vada toata situatia.
Termenul curge de la o anumita data.Scadenta conteaza.
In cazul dvs ar trebui vazute actele si hotararea instantei.E foarte greu sa lucrezi altfel pt ca daca pornesti de la date eronate si concluzia va fi in raport de acele date.
Daca actiunea a fost introdusa inainte de a opera termenul de prescriptie hotararea instantei este corecta.

avocat Claudiu Lascoschi
Luni a fost procesul. Din partea RDS nu s-a prezentat nimeni si cererea a fost respinsa. Am invocat prescrierea datoriei, faptul ca ultima factura este gresita si ca este de fapt o copie a facturii din aprilie. A fost o experienta interesanta...sper sa nu mai trec prin ea niciodata...
Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2008
Darkwave, utilizator
Felicitari.
E bine cand totul se termina cu bine. Felicitari. =D>

RDS are doar clauze in favoarea sa si este foarte greu sa reziliezi un asemenea contract dupa ce a fost acceptat si semnat initial.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Noiembrie 2008
Aurelian Cîcu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme contract rds nereziliat radu123456 radu123456 Buna ziua Am si eu nevoie de un mic sfat in legatura cu un contract de internet pe care il am inca cu RDS, chiar daca nu mai am internet de 6 ani. In ... (vezi toată discuția)
Datorii la tel mobila adyta2000 adyta2000 va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns;in februarie 2011 am platit ultima data abonamentul la telefon iar in martie 2011 a venit de plata 1200 ron.de ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)