avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un raspuns, cat mai urgent v[ rog
Sunt angat in acest moment si indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta. Daca se reorganizeaza institutia in care lucrez pana la iesirea deciziei de pensionare mai pot primii salarii compensatorii?
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: piticu , utilizator 18:45, 6 Noiembrie 2008
Potrivit art. 50 din CCMN, salariaţii care se pensionează pentru limită de vârstă primesc o indemnizaţie egală cu cel puţin două salarii de bază avute în luna pensionării.

Daca inainte de iesirea la pensie , societatea la care ati lucrat va inceteaza c.i.m. pentru reorganizare (desfiintarea postului), atunci beneficiati de salariile compensatorii prevazute de CCM incheiat la nivel de societate. In cazul in care societatea unde lucrati nu are incheiat un CCM, se va aplica prevederile CCMN sau la nivel de ramura.
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns si revin cu o completare,

Sunt angajat in MAp cu contract individual de munca si indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta. Unitatea unde lucrez urmeaza sa intre in reorganizare, ia r postul meu urmeaza a fi desfintat. Pentru MAp. se aplica prevederile ordonantei nr.7/1998. Daca eu solicit prelungirea contractului de munca pana la reorganizare, mai beneficiez de salarii compensatorii chiar daca potrivit L 1/1991 nu pot beneficia de somaj, intrucat indeplinesc conditiile de pensionare pentru limita de varsta.
Cu deosebit respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii, pensionare ancfd ancfd In urma unei diponibilizari colective am primit si eu preaviz in vederea disponibilizarii. Conorm CCM se dau doua salarii compensatorii. In situatia in care ... (vezi toată discuția)
Prima de pensionare Zetu Elena Zetu Elena As dori sa stiu daca prima de pensionare( 1-2 salarii) s-a acordat la nivelul anului 2009, si care este temeiul legal care confirma sau infirma acest lucru ... (vezi toată discuția)
Restructurare post steelvl steelvl Buna ziua, Lucrez la o soc.de constructii cu contract de munca pe perioada nedeterminata {cu 4ore zi,grad.3]. In cazul restructurarii postului pot beneficia ... (vezi toată discuția)