avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare post

Buna ziua,
Lucrez la o soc.de constructii cu contract de munca pe perioada nedeterminata {cu 4ore zi,grad.3]. In cazul restructurarii postului pot beneficia de prevederile art.78 din Contractul colectiv de munca national 2008-2010, care prevede primirea unui salariu compensator ? .Societatea are sub 20 de angajati.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 9 Septembrie 2009
Bineinteles, Legea 130/1996 privind contractul colectiv de munca prevede:
Art. 11.
(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara, in cazul contractelor colective de munca la nivel national.
faptul ca sunteti sub 20 angajati inseamna ca angajatorul nu este obligat sa negocieze un CCM la nivel de unitate si sa asigure alegerea reprezentantilor salariatilor.

in rest, toate prevederile din CCM unic se aplica, fara restrictii, tuturor angajatorilor si salariatilor lor
Mai intai trebuie sa vada care sunt prevederile CCM la nivel de ramura de constructii cu privire la acordarea salariilor compensatorii si apoi sunt aplicabile prevederile CCMN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii maiasha maiasha Buna ziua, La salariile compensatorii, intra si contractul de mandat? Deoarece eu am salariul impartit in contract de munca si contract de mandat.. Multumesc! (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)
Pantron care refuza plata 1 salariu compensator castigat de angajat in instanta brezan brezan Am fost disponibilizata in luna iuli 2009 cf. Art 65. din Codul Muncii. Am dat in judecata angajatorul pt. plata unui salariu compensator in cf. cu: 1. Art.8 ... (vezi toată discuția)