avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Schimbare post functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Schimbare post functionar public

SUNT FUNCTIONAR PUBLIC DE LA APARITIA LEGII FUNCTIONARILOR PUBLICI,LUCREZ IN ADMINISTRATIA PUBLICA DIN ANUL 1983 TOT IN ACELASI POST LA REGISTRU AGRICOL.VA ROG SA IMI SPUNETI DACA E LEGAL SA -MI SE SCHIMBE POSTUL PE CEL DE REFERENT SOCIAL AVAND IN VEDERE CA AM 0
COLEGA CARE ESTE PENSIONARA SI PE CARE VOR SA O DEA AFARA.
NU DORESC SA TREC PE ALTA FUNCTIE DECAT PE CEEA CARE SUNT IN PREZENT.VA ROG SA MA AJUTATI
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:47, 11 Februarie 2012
Explicati asta primarului. Dansul este cel care poate afirma oricand cum ca face o remaniere, o reorganizare foarte strategica a institutiei si ca dvs. sunteti unicul si cel mai competent functionar public pe care domnia sa poate sa-l numeasca in postul atat de util si cu raspundere atat de mare pentru comunitate si anume referent social. Si ce puteti sa spuneti? Eventual sa va inscrieti in partidul dumnealui, poate ca asa sa zicem ati avea sustinerea politica, sau apelati la secretar de care apartineti direct, tinand cont de vechimea dvs. pe post poate gasiti mai multa intelegere la dumnealui. Aducetii aminte de cate ori ati slujit cu credinta, cat ati alergat pe coclauri la recensamantul agricol si mai ales cat ati scris la registrele agricole ca altfel vine o alta colega , desigur mai tanara si va ia locul. Si apoi daca lucrati din 1983 inseamna ca nu mai sunteti la prima tinerete, ori ca functionar la social trebuie sa mergi pe teren la anchete sociale, sa aveti studii in domeniu, poate dvs. aveti in domeniul agricol etc. iar dvs. suferiti de ...gasiti acolo o scuza, pentru ca altfel din punct de vedere legal cu primarul e cam greu de luptat. Fiti inteleapta si mergeti in audienta la primar. E imposibil sa nu va inteleaga. Iar ca sa va lansati intr-o lupta pe care sunteti constienta ca o veti pierde nu va indic, pentru ca toate scuzele cum ca sunteti veche pe post ca ati imbatranit, in instanta nu fac nici cat o ceapa degerata. Daca va ajuta cu ceva sunt foarte multi colegi care s-au certat, au amenintat si in cele din urma au trebuit sa accepte. Incercati cu vorba buna.:luck:
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator
Asteptati alegerile locale si rugati-va sa nu mai iasa actualul primar. Serios vorbind, purtati o discutie cu primarul, in mod civilizat, deoarece el este SEFUL si are acest drept de a delega si alte atributii unui functionar din primarie, daca asa considera d-lui, in completarea atributiilor pe care acesta le desfasoara, ajutat din plin si de legislatia actuala, referitoare la blocarea posturilor din sectorul bugetar.
La vechimea dvs.cred ca ati capatat abilitatea si diplomatia necesara.
PRIMARUL POATE SA VA DEA SI ALTE ATRIBUTIUNI ,POATE EVENTUAL SA VA DETASEZE DAR NU MAI MULT DE 6 LUNI LA SERVICIUL DE ASISTENTA SOCIALA ,DAR NUMAI CU ACCEPTUL SCRIS AL FUNCTIONARULUI PUBLIC SE POATE FACE MUTEREA INTR-UN ALT COMPARTIMENT.

CITITI LEGEA 140/2010 ART. 1 alin. 18 CARE ADUCE MODIFICARI LEGII 188/1999 ART.91
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Mutarea temporara sau definitiva se face in conditiile prezentei legi-Legea 140/2010,pt.18, alin.5-, atentie!daca functionarul public in cauza este apt profesional sa indeplineasca atributiile care ii revin. Nu va ramane decat sa spuneti ca nu sunteti apta din punct de vedere profesional-repet poate aveti calificare in domeniul agricol, care nu bate cu asis.soc. Incercati.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici Maria45 Maria45 va rog sa-mi spuneti si mie ,daca sunt functionar public, referent cu atributiuni de asistenta sociala si am terminat fac. de sja brasov -administratie publica ... (vezi toată discuția)
Aviz nefavorabil anfp CAMO CAMO Buna ziua.Am o problema legata de promovarea in clasa a functionarilor publici.Sunt functionar public din anul 2001 la o primarie de comuna (referent,clasa ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public in clasa superioara referent 1 referent 1 Sunt incadrata in functia de referent III, principal I, (studii medii),anul acesta am terminat administratie publica, licenta iulie 2009, in fisa postului apar ... (vezi toată discuția)