avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme cu asigurator RCA fantoma....
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme cu asigurator RCA fantoma....

buna ziua.as dori sa va cer o parere in legatura cu demersurile ce trebuiesc facute referitor la chemarea mea in instanta ca si intervenient fortat alaturi de o firma de asigurari, pentru acoperirea unei creante a unui alt asigurator.pe scurt, a fost vorba de un accident auto-tamponare usoara care s-a solutionat printr-un constat amiabil insa cel pagubit si-a reparat masina pe casco iar firma a dat in judecata asiguratorul meu pentru neplata reparatiei din service.mai departe s-a ajuns si la citarea mea,find deschis un dosar pe rolul judecatoriei sector 2 imputandu-mi-se o cota parte din suma totala.e legal demersul? exista vreo cale de atac? va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: vladionut , utilizator 19:36, 7 Februarie 2012
INASEL ALIN a scris:

Citarea dvs. este obligatorie in calitate de intervenient fortat. Asiguratorul acopera o despagubire egala cu (maximum) valoarea autoturismului avariat la momentul accidentului. Daca, cuantumul reparatiilor depaseste valoarea de circulatie a autoturismului, dvs. veti achita diferenta dintre valoarea autoturismului si cuantumul total al reparatiilor.

Trebuie sa intervin pentru eroarea din mesaj.Iata ce prevad normele:

Art. 39. (1) In cazul in care, pentru recuperarea pagubei materiale, persoana
pagubita se adreseaza asiguratorului sau de bunuri, constatarea avariilor,
solutiile tehnologice adoptate, evaluarea si stabilirea despagubirilor sunt
opozabile asiguratorului RCA al persoanei vinovate.
(2) In situatia respectarii prevederilor alin. (1), asiguratorul de bunuri al
persoanei pagubite recupereaza despagubirea platita de la asiguratorul RCA al persoanei vinovate, fara ca asiguratorul RCA sa fie indreptatit sa respinga o astfel de cerere.
(3) Eventuala diferenta de despagubire, rezultata din modul de calcul al valorii maxime a despagubirii, daca este justificata, ramane pe contul asigurarii facultative, neputand fi recuperata de la asigurat, persoana vinovata, daca despagubirea platita din asigurarea facultativa nu depaseste limita de despagubire ce poate fi acordata de asiguratorul RCA pentru prejudiciile cauzate in unul si acelasi accident de vehicul, prevazuta in polita de asigurare.


va multumesc frumos pentru sfaturi si pentru pareri...am resit sa strang ceva documentatie si sa pun cap la cap un dosarel...urmeaza sa merg la un avocat si sa vad ce se poate rezolva in situatia de fata. respectele mele pentru promptitudine. o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu citarea in proces rca vio030 vio030 Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala ... (vezi toată discuția)
Depasirea limitei raspunderii pe rca? nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua... si am sa incerc sa fiu cat mai clar...am un autoturism, asigurat CASCO la 293 lei sa zicem..are loc un accident, vinovat fiind asiguratul RCA; ... (vezi toată discuția)
O banala tamponare si r.c.a.-ul nu poate acoperi paguba! POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE UN MERCEDES W126 AN 1983 ESTE TAMPONAT IN SPATE DE UN JEEP GRAND CHEROKEE 2007. ASIGURAREA POATE ACOPERI DECAT APR. 20 MIL. LA SERVICE MERCEDES NUMAI ... (vezi toată discuția)