avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare bun administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare bun administrator

Buna ziua. Sunt administratorul unei SC care are o linie de credit garantata de FNGCM dar si de un BO avalizat in nume propriu. Detin cu sotia o casa la tara in care stau parintii mei. Acum intrebarea este daca eu le-am facut contact de vanzare alor mei se va putea indrepta banca ulterior impotriva acestei vanzari? La momentul vanzarii casa nu avea nici un gaj asupra ei si eu eram cu ratele platite. Insa in vreo doua luni nu am mai putut plati ratele. Acum ma gandesc ca la primarie casa nu mai figureaza pe numele meu dar banuiesc ca se poate vedea ca am vandut-o si cui am vandut-o.
Si fiind vorba de ai mei ma gandesc : se poate anula acel contract???
Cel mai recent răspuns: axellcom , utilizator 20:47, 6 Februarie 2012
Linia de credit este pe numele societatii, iar bunurile dumneavoastra ca persoana fizica nu au nimic comun cu patrimoniul firmei.

Puteti dispune cum doriti de bunurile personale negrevate de sarcini (neipotecate).

Neplata creditului va duce la executarea patrimoniului societatii.

Doar daca se constata ca dumneavoastra ca administrator, cu rea vointa si defectuasa administrare ati determinat aceasta stare de fapt (exemplu daca se constata ca ati folosit creditul pentru dumneavoastra personal si nu pentru firma), raspunderea patrimoniala se va putea extinde si asupra bunurilor dumneavoastra la acel moment si nu retroactiv. .
Va multumesc foarte mult de raspuns. Eu stiu ca bunurile mele nu au nimic in comun cu firma da ma gandesc la acel BO avalizat in nume propriu ca garantie la linie. De asta ma gandeam la acea vanzare . Ca pe langa patrimoniul firmei eu ca avalist raspund in solidar...ori casa era in patrimoniul meu....si vanzarea fiind catre parintii mei.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de administrator al unei SC am luat o linie de credit garantata de FNGCM pe de o parte si eu in calitate de avalist al unui BO. Eu si ... (vezi toată discuția)