avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Informatii solicitate de la banca
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Informatii solicitate de la banca

Buna seara,
am depus o fila CEC la banca, aceasta a fost refuzata la plata iar raspunsul bancii (in scris si dupa 11 zile) a fost: "client inexistent/cont inchis". Cum pot obliga banca sa-mi dea mai multe informatii si anume:
- este CEC fals? Cont fals?
- clientul a inchis contul iar banca, inainte de inchiderea contului, nu a cerut inapoi toate CEC-urile existente?
Care este autoritatea care poate obliga banca sa-mi dea aceste informatii, in afara de instanta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:24, 6 Februarie 2012
Formulaţi plângere penală împotriva celui care v.a dat cec.ul, banca nu vă poate da mai multe informaţii, le va da însă, organelor de cercetare penală .
Depuneti plangere penala ,este vorba de comiterea infractiunii de inselaciune,fapta prevazuta si pedepsita de art.215 c.p.
Multumesc pt raspunsul promt.
Inca o intrebare: daca clientul are domiciliul in Bucuresti, iar eu, ca pers. juridica am sediul in alt oras, unde imi recomandati sa depun plangerea penala? Si catre cine?
Depuneti aceasta plangere la organele de politie sau parchet din localitatea in care aveti domiciliul stabil.Plangerea si denuntul se adreseaza organelor de ancheta (parchet, politie). Nu este o problema daca organul de ancheta sesizat nu este cel competent, potrivit legii, intrucat organul caruia i-a fost adresata sesizarea are obligatia sa o trimita celui competent.

Potrivit legii, plangerea sau denuntul trebuie sa contina:

- numele si prenumele petitionarului
- calitatea petitionarului (precizarea daca actioneaza in nume personal sau ca mandatar/reprezentant al unei persoane; in acest caz, persoana reprezentata trebuie nominalizata)
- domiciliul petitionarului
- descrierea faptei care formeaza obiectul sesizarii (e necesara o descriere cat mai exacta si detaliata a faptelor. Orice element de fapt, chiar aparent neimportant, care poate servi la stabilirea existentei infractiunii sesizate sau la identificarea fapturitorului, trebuie adus la cunostinta organelor de ancheta. Descrierea faptelor trebuie facuta cat mai obiectiv si cat mai detasat de emotiile, trairile, sentimentele, parerile sau aprecierile celui care relateaza)
- indicarea faptuitorului, desigur daca este cunoscut (daca autorul sesizarii nu cunoaste fapturitorul, va face mentiune in acest sens, urmand ca organele de ancheta sa procedeze si la identificarea faptutitorului)
- indicarea mijloacelor de proba (este o mentiune foarte importanta pentru ca sesizarea sa fie cu adevarat eficienta. Spre exemplu, indicarea unor martori – de preferat cu nume complet si adresa-; de asemenea, trebuie remise organelor de ancheta orice inscrisuri, fotografii, inregistrari sau obiecte care pot servi la dovedirea sustinerilor din sesizare; daca acestea nu sunt detinute de petitionar, dar ii cunoaste pe detinatorii lor, trebuie sa precizeze in mod clar, in sesizare, cine detine respectivele mijloace de proba)
- semnatura petitionarului
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se formuleaza o plangere penala? olteanu ana olteanu ana da stiu ca trebuie sa fac o plangere la politie dar as vrea sa fie formulata corect, de aceea am apelat de dumneavoastra.as dori un model daca se poate.:(( (vezi toată discuția)
Cum redactez o speță de drept penal? ContSters370920 ContSters370920 Bună, vreau să știu mai exact cum să redactez o speță de drept penal, am nevoie la facultate, chiar nu știu și am căutat pe internet, însă nu am ... (vezi toată discuția)
Am fost inselat de o persoana cum procedez? Adryan1911 Adryan1911 Buna ziua. Am o mare problema prin prietena mea am ajuns la un individ pe care il cunostea ea de mult. Trebuia sa cumpar de la el 6 telefoane. Toate bune si ... (vezi toată discuția)