avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna seara,
As dori sa stiu daca pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului, in conditiile in care, nu am muncit deloc si am facut doua facultati, din care numai una din ele este finalizata cu diploma de licenta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:14, 7 Februarie 2012
Depinde cand ati terminat ultima facultate si data cand va trebui sa nasteti.
Spuneti care este data prezumata a nasterii copilului si ce statut ati avut sau veti avea in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.
Facultatea am terminat-o in 2008 cu licenta si ceallalta in 2011. Momentan nu lucrez si intentionez sa am un copil in urmatoarele luni.
1. Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate: studenta la zi, fara intrerupere, indemnizatie de somaj, perioada de 60 de zile intre absolviea si primirea indemnizatiei de somaj, concediu medical, concediu de maternitate etc.

2. Ar fi bine daca ati citi OUG 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru studenti lorisimo84 lorisimo84 buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? alinagiorgiana alinagiorgiana Buna ziua . Sunt studenta anul 3 la zi , nu am intrerupt nici un an. Sunt insarcinata in 16 saptamani si as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie . ... (vezi toată discuția)