avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in loc de reintegrarea in functie ? e legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in loc de reintegrarea in functie ? e legal?

Am o problema .. am fost concediata disciplinar conf . art . 61 litera a).. am castigat in instanta reintegrarea in functie ... cu executarea hotararii de catre societatea ce a cumparat o parte din vechea societate cu care semnasem contractul de munca .... si in loc de reintegrare am primit preaviz in baza art . 73 alin. 1 CM in care am fost anuntata ca sunt in preaviz 20 zile dupa care inceteaza contractul meu de munca .. Hartia fiind trimisa in numele primei societati desi in hotarare este specificat reintegrarea la a doua societate ... e legal asa ceva .. preaviz si nu o hartie ca am fost reintegrata macar in acte ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 4 Noiembrie 2008
Refuzul de a executa o hotarire de reintegrare in munca este considerat fapta penala de art. 278 din Codul muncii si va puteti plinge in acest sens. Normal ca nu este legal, obligatia era sa va incadreze efectiv in munca, caci societatii care a cumparat ii sunt opozabile toate contractele de munca incheiate de societatea de la care a cumparat, inclusiv al dv. care in perioada ion care x-ati judecat este considerat suspendat. Faceti in acest sens o instintare carte angajator si catre ITM. Succes!
Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 din Codul muncii beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 zile lucrătoare.
Se pare ca vor sa scape de dvs cu orice pret.

Solicitati reintegrarea la cea de-a doua societate , potrivit hotararii judecatoresti, iar in caz de refuz puteti depune plangere penala. Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an ori cu amenda - art.84 din Legea nr.168/1996 sau art.278 C.mun.

Daca aveti contract de munca si cu prima societate, atunci ei sunt indreptatti sa dispuna concedierea pentru motive acre nu tin de persoana salariatului (desfiintarea postului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in vechiul loc de munca pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Imi poate explica cineva daca la reintegrarea in vechiul loc de munca dupa o sentinta data de tribunal se intocmeste un nou contract de munca sau e ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sonia54 sonia54 Pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti, impotriva cui declansez plangerea penala: a societatii, sau a directorului societatii ? (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti andreisl andreisl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru problema mea, daca este posibil. Am castigat un conflict de munca, instanta a anulat decizia de ... (vezi toată discuția)