Am o problema .. am fost concediata disciplinar conf . art . 61 litera a).. am castigat in instanta reintegrarea in functie ... cu executarea hotararii de catre societatea ce a cumparat o parte din vechea societate cu care semnasem contractul de munca .... si in loc de reintegrare am primit preaviz in baza art . 73 alin. 1 CM in care am fost anuntata ca sunt in preaviz 20 zile dupa care inceteaza contractul meu de munca .. Hartia fiind trimisa in numele primei societati desi in hotarare este specificat reintegrarea la a doua societate ... e legal asa ceva .. preaviz si nu o hartie ca am fost reintegrata macar in acte ?
Refuzul de a executa o hotarire de reintegrare in munca este considerat fapta penala de art. 278 din Codul muncii si va puteti plinge in acest sens. Normal ca nu este legal, obligatia era sa va incadreze efectiv in munca, caci societatii care a cumparat ii sunt opozabile toate contractele de munca incheiate de societatea de la care a cumparat, inclusiv al dv. care in perioada ion care x-ati judecat este considerat suspendat. Faceti in acest sens o instintare carte angajator si catre ITM. Succes!
Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 din Codul muncii beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 zile lucrătoare.
Se pare ca vor sa scape de dvs cu orice pret.
Solicitati reintegrarea la cea de-a doua societate , potrivit hotararii judecatoresti, iar in caz de refuz puteti depune plangere penala. Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind reintegrarea in munca a unui salariat constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 1 an ori cu amenda - art.84 din Legea nr.168/1996 sau art.278 C.mun.
Daca aveti contract de munca si cu prima societate, atunci ei sunt indreptatti sa dispuna concedierea pentru motive acre nu tin de persoana salariatului (desfiintarea postului).
Plangere penala
sonia54
Pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti, impotriva cui declansez plangerea penala: a societatii, sau a directorului societatii ? (vezi toată discuția)