avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parasirea locului accidentului cu victima in masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parasirea locului accidentului cu victima in masina

#-o Am lovit un pieton intr-o intersectie unde exista DOAR semnul cedeaza trecerea, mentionez ca acel pieton a calcat p carosabil in zona unde nu avea voie sa treaca ( nu era continuitate la trotuar) imfine nu aici este problema, problema apare in situatia urmatoare
Am parasit locul accidentului cu victima in masina, am ajuns la spital am anuntat politia cand eram in parcarea spitalului, au venit, am suflat in fiola , ne-am dus sa le arat locul accidentului au facut masuratorile am dat declaratia la seduiul lor . Mentionez faptul ca masini treceau p drum cad a avut loc incidentul dar nu era nici o salvare sau ceva d genu in acele 3--5 min cat a durat pana am plecat la spital.

Acum vine avocatul victimei si zice ca nu o sa fiu vinotat pt lovirea victimei cu bara din fata a masinii dar voi fi gasit vinovat pt parasirea locului accidentului .

Astept pareri sau solutia ( in favoarea mea...) :):) #-o
Staţi liniştit, nu sunteţi vinovat de părăsirea locului accidentului:

"Nu constituie infractiune fapta conducatorului de vehicul care, în lipsa altor mijloace de transport, el însusi transporta persoanele ranite la cea mai apropiata unitate sanitara în masura sa acorde asistenta medicala necesara si la care a declarat datele personale de identitate si numarul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, daca se înapoiaza imediat la locul accidentului."


Totuşi, vă recomand să angajaţi un avocat, pentru a vă asigura că se va da relevanţă textului legal mai sus arătat.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
imposibil asaceva, a zis asta sa va sperie probabil ca sa va asumati vreo vina si sa dati ceva bani
In acest caz nu exista infractiunea de parasirea locului accidentului.
Vedeti art. 89 alin (3) OUG 195/2002 Codul rutier.
(3) Nu constituie infractiune fapta conducatorului de vehicul care, in lipsa altor mijloace de transport, el insusi transporta persoanele ranite la cea mai apropiata unitate sanitara in masura sa acorde asistenta medicala necesara si la care a declarat datele personale de identitate si numarul de inmatriculare sau inregistrare a vehiculului condus, consemnate intr-un registru special, daca se inapoiaza imediat la locul accidentului.
Da, in mod normal nu are ce sa se intample sub aspect legal in conditiile in care se va dovedi ca ati parasit locul accidentului in circumstantele extreme descrise de dvs..

Daca victima are avocat ar fi bine sa aveti si dvs. deoarece puteti avea surprize neplacute dar nu pe aspectul ca ati parasit locul accidentului.
Daca insa victima nu recunoaste ca ati dus-o la spital...va trebuie neaparat avocat cu ocazia audierii dvs. si in plus, avocatul dvs. are dreptul de a fi prezent si la audierea victimei.
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc pentru interesul acordat cazului expus .
Mentionez faptul ca nu am lasat nici un fel de date la spital , doar cand a ajuns politia la spital locul de unde am si anuntat incidentul, doar lor le-am comunicat datele si am plecat la locul faptei, victima nu a dat declaratia decat in luna a6-a omul are o leziune la genunchi, oare chiar era nevoie de 5 luni pana sa de-a si el declaratia ?
Sincer sa fiu in prima faza vreau sa ma prezint fara avocat . :) In cazul in care pierd o sa angajez un avocat , fac recurs si poate schimb si declaratia .. . . . , dupa care o sa incep eu contra victimei un proces pentru ca in fiecare luna trebuie sa fac 350 km pt prelungirea dovezii stau 1--2 zile prin tm etc.....
Deja incepe sa imi placa chestiile cu procese :)

ma gandeam ca in instanta avocatul victimei sau judecatorul nu va accepta art. 89 alin (3) OUG 195/2002 Codul rutier deoarece erau si alte masini pe acel drum . Sau se pune in considerare doar daca era vre-o salvare ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului costinandrei costinandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie intr-un dosar de urmarire penala cu scopul de a afla parerea dvs. privind existenta infractiunii de ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima si parasirea locului accidentul Ana Veisa Ana Veisa Buna ziua , In cazul uni accident in care victima este putin zgaraiata pe picior si este si minora si nu a vrut sa sune la politie si salvare , dar adultii ... (vezi toată discuția)
Accident vatamare corporala ContSters298718 ContSters298718 Buna ziua! Am lovit un pieton aflat in zona unei treceri de pietoni. Ma aflam pe banda 2 si l-am vazut prea tarziu. Momentul impactului mi-l amintesc vag ... (vezi toată discuția)