avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Taxa de drum, vestita rovigneta, este introdusa in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Taxa de drum, vestita rovigneta, este introdusa in pretul carburantului?

Buna seara,
am o intrebare legata de taxa de drum. din ceea ce am mai citit pe diverse forum-uri, am inteles ca taxa de drum, vestita rovigneta este introdusa in pretul carburantului. in ce lege, OG, HG sau OUG gasesc acest aspect? (daca este adevarat sau nu). doresc sa contest doua amenzi si cred ca mi-ar fi de folos daca ar fi sau nu asa cum se aude.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Burchiu_Alberto , utilizator 21:56, 6 Februarie 2012
Og 15/2002 reglementează rovinieta, şi nu este inclusă in preţul carburanţilor, se plăteşte separat.
OG nr. 15/2002 reglementeaza aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania.
se plateste separat , se poate plati la orice benzinarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este posibil sa achitam o taxa de doua ori-taxa de drum din carburant si rovinieta? razvan79vl razvan79vl Buna ziua! De curand am aflat ca in pretul final al motorinei si al benzinei este inclusa taxa de drum...dar surprinzator noi mai achitam o taxa de drum sub ... (vezi toată discuția)
Taxa de drum in pretul carburantilor stelian67 stelian67 Poate sa-mi spuna cineva de cind exista taxa speciala de drum inclusa in pretul carburantilor si mai ales care este prevederea legislativa care o ... (vezi toată discuția)
Contraventii la legea circulatiei pe drumurile publice glogojeanu2006 glogojeanu2006 Vă rog să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: Am pierdut în 2011 rovigneta maşinii şi mi s-au făcut mai multe procese verbale contravenţionale ... (vezi toată discuția)