avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare spatiu comercial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare spatiu comercial

Vreau sa cumpar un spatiu comercial, am fost la notar cu vanzatorul, i s-au cerut niste acte, urmeaza zilele acestea sa le duca si apoi sa ii dau banu si sa semnam actele. Apar urmatoarele probleme :
1)Bunul este dobandit dupa casatorie deci notarul a cerut buletinele ambilor soti si logic va trebui sa semneze amandoi contractul, asta e cel mai simplu cred.
2)Am citit pe diferite forumuri, daca nu ma insel si aici era un caz, ca se poate anula un contract de vanzare cumparare prin invocarea lipsei discernamantului vanzatorului, cum as putea sa ma feresc de acest lucru? Daca este necesar un certificat medical care sa ateste ca vanzatorul este in deplinatatea facultatilor mintale trebuie pentru amandoi sotii sau este de ajuns doar pentru unul din ei?
3)E posibil ca vanzatorul sa vrea sa trecem suma minima calculata de notar in acte, in loc de suma reala, lucru care si mie mi-ar conveni deoarece as plati mult mai putin taxele notariale, dar apare problema in cazul anularii contractrului din cauza de la punctul 2 sau 4, voi fi despagubit doar cu suma trecuta in acte de aceea vreau sa ma asigur ca nu se va putea anula contractul.
4)In cazul in care se trece suma minima (calculata de notar) poate cineva sa reuseasca anularea contractului pe motiuv ca nu s-a platit suma reala?
Mentionez ca banii ii voi da in fata notarului.
Va multumesc mult si imi cer scuze pentru lungimea postului dar n-am reusit sa ma exprim mai scurt de atat.
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 00:00, 7 Februarie 2012
Dacă este dobândit în timpul căsătoriei, da trebuie ca ambii soţi să semneze contractul, în ceea ce priveşte discernămîntul, doar dacă aveţi cunoştiinţă de vreo afecţiune a celor doi, sau sunt foarte in vârstă, cereţi un act medical, ptr ambii ar fi necesar, dacă sunt trecuţi de vârsta legală de pensionare puteţi cere ca un reprezentant al autorităţii tutelare să asiste la semnarea contractului, în ceea ce priveşte preţul părerea mea ar fi să nu riscati şi să îl treceţi pe cel corect aşa evitaţi toate problemele şi puteţi dormi liniştit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare a unui apartament pavel_elena pavel_elena Buna ziua. Socrii mei, in deplinatatea facultatilor mintale, mi-au vandut mie si sotului meu, prin act de vanzare, la notar, apartamentul care era in ... (vezi toată discuția)
Capacitate de exercitiu liana16 liana16 Am o speta: doi batrani unul de 81 de ani si sotia de 76 de ani au incheiat un act de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera cu un nepot al lor. Avand ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare - cumparare / fostul proprietar casatorit dar declara pe propria raspundere ca nu e casatorit hpaul hpaul De o saptamana am cumparat un imobil, la notar totul a decurs bine mi sa spus ca actele sunt in regula si ca pot cumpara pretul minim a fost 23000e pe fiscal ... (vezi toată discuția)