avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare a unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare a unui apartament

Buna ziua.

Socrii mei, in deplinatatea facultatilor mintale, mi-au vandut mie si sotului meu, prin act de vanzare, la notar, apartamentul care era in proprietatea lor. Mentionez ca apartamentul a fost in litigiu din cauza datoriilor fff mari, datorii pe care le-am achitat noi.

Doresc sa stiu daca cumnatul meu, fratele sotului, poate contesta acest act de vanzare a apartamentului in instanta,(act care s-a facut in lipsa lui)dupa un timp sau chiar dupa moartea unuia sau a ambilor socri. Mentionez ca fratele sotului, inainte cu 2 saptamani de a face actele de vanzare, s-a internat la sectia de psihiatrie.

Si daca se poate contesta, ce putem face noi pentru a nu se ajunge la alte probleme. V-as ruga sa-mi spuneti si cadrele legale.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:15, 4 Ianuarie 2013
Daca pretul a fost sincer real si serios si el a fost achitat, avand dovada achitarii pretului , nu prea sunt sanse de a va anula contractul.
Datoriile apartamentului au fost achitate de tatal meu, printr-un credit bancar.
Mai spuneti-mi un singur lucru. Ar putea face cumnatul meu o reconstituire de proprietate mai tarziu, (avand in vedere ca el nu a fost prezent la vanzarea apartamentului)?
Ce sa reconstituie?! Daca respectati ce v am spus anterior nu are sanse sa anuleze contractul, proprietarii unui bun pot dispune de el cum doresc! Conditia insa spusa mai sus este importanta altfel va trece ca donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare-cumparare liliana3 liliana3 Sunt doi frati, unul din ei fiind sotul meu, iar parintii lui au facut act de vanzare cumparare pe proprietatile lor (casa, terenuri, etc.) pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare. Crystyana30 Crystyana30 Buna ziua, Speta este urmataorea: socrii vor sa treaca apartamentul pe numele sotului ( sotul mai are un frate), socrii cel mai probabil vor dori sa existe si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare contestat george201011 george201011 Salutare... Sunt nefericitul posesor impreuna cu sotia al unui apartament cumparat de la socrii sotia mai are 4 frati din care unul ameninta cu judecata ... (vezi toată discuția)